Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

“Autoritatile comuniste au interzis inchinarea la sfintele moaste, aceasta umilire a sfantului a fost rasplatitia- peste cateva luni regimul communist a cazut. Dumnezeu nu se lasă batjocorit!”, a tunat preafericitul către credincioși.
Mâhnit că drumul spre moaște nu s-a deschis ca porțile raiului pentru toată lumea- Preafericitul Daniel a rostit cu patos aceste vorbe- ca un avertisment la adresa autorităților care au impus restricții la pelerinaje în plină pandemie.

Vremea comuniștilor, pomenită de Patriarhul Daniel la moaștele Sfântului Dumitru

Robii și roabele lui Dumnezeu- strânși cu miile pe Dealul Mitropoliei- îi dau dreptate și spun că se roagă și pentru cei care nu sunt din București și au avut interzis spre raclă.
„Vin din provincie e batjocură efectiv!”, spun credincioșii.
În mulțimea încolonată- ne sare în ochi o doamnă născută în Blăgești- Vaslui- care susține că este infirmieră la un spital din capitală.

Are un scop precis pentru care stă cu orele la coada kilometrică.
„Fiica mea și soțul meu vor să mă omoare ca pe avocata Elodia! Deci, România este grădina Maicii Domnului și datorită acestor sfinți Elodia va fi găsită. Și prin mine! Și prin soțul meu care trebuie anchetat și tras la răspundere că știe!”, spune senină femeia.
Femeia e convinsă- așadar- că puterile Sfântului Dumitru o vor călăuzi pe calea dreptății- înfăptuind miracolul pe care atât de mult îl așteaptă.

Patriarhul Daniel: Pe vremea comuniștilor guvernul a interzis pelerinaje

„Aici o să pupați moaștele? Sigur că da! Cum? Cu mască sau fără? Eu am dezinfectant la mine... și o să le pup!”, spun oamenii.
- Vă văd foarte gătită
- Da, așa mă port eu de obicei. Sunt și cântăreață. M-am lansat cu Mâțu Stoian!
Până la minuni dumnezeiești- unii s-au lovit de necazuri mai lumești. Prea bătrână și bolnavă să stea în picioare atâtea ore- acestei femei i s-a făcut brusc rău și era cât pe ce să se prăbușească la pământ. Medicii Smurd au luat-o dintre pelerini cu un scaun cu rotile să o ducă spre ambulanță. Restul... au răbdat cu orele.
„Merită. E un sfânt la care ne rugăm.... să scăpăm de toată epidemia pe care o avem!
„Să fugă tot virusul ăsta din poporul nostru, Dumnezeu să ne binecuvânteze!”, spun credincioșii.
Numai astăzi au trecut pe la raclă mai bine 50 de mii de pelerini- după estimările jandarmilor- care au păzit mulțimea să se asigure că se respectă restricțiile și că printre pelerini nu se strecoară niciun intrus cu domiciliul în afara capitalei. Moaștele Sfântului Dumitru rămân în Dealul Mitropoliei până în această noapte, după închinarea ultimului credincios- transmite Patriarhia Română...


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si