" Opriti guvernul criminal! Pentru ca este crima ignorarea singurei masuri care salveaza vieti: testarea extinsa a populatiei si izolarea pozitivilor, astfel incat sa fie stopata raspandirea comunitara a SarsCov2. Guvernul inconstient poate reduce imediat numărul de cazuri noi, dacă schimbă protocolul de testare, astfel încât toți cetățenii care prezintă risc de infectare să poată fi testați imediat, gratuit", a declarat marți vicepreședintele PSD.

Citeste si: Florin Cîţu, în stare de șoc! Cutremur pe scena politică

Gabriela Firea cere schimbarea protocolului de testare

Gabriela Firea cere schimbarea protocolului de testare astfel încât orice persoană care prezintă risc de infectare să fie testată gratuit.

"Costul mare al testelor e prohibitiv pentru foarte mulți cetățeni care sunt responsabili dar care nu-și permit să plătească această sumă. Au trecut cel puțin 6 luni de când Primăria Generală a propus testarea pe scară largă, pentru izolarea cazurilor pozitive. M-au blocat ca primar, iar acum încep să facă ceea ce propuneam eu atunci", spune Firea.

Gabriela Firea consideră că lipsa testării în masă este o "politică criminală" din partea guvernului Orban, și că, din jocuri strict politice, a fost pusă în pericol sănătatea și viața multor cetățeni.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Calculați câți oameni s-au îmbolnăvit în ultimele 6 luni pentru că acest guvern a blocat testarea din București! Mai grav, calculați câți oameni au murit în aceste șase luni și care ar fi avut o șansă să evite infectarea dacă Guvernul nu ar fi blocat testarea!"

Firea: Prețurile sunt prea mari și oamenii nu se testează

Vicepreședintele PSD cere Executivului ca, înainte de a pune restricții peste restricții, să le dea șansa oamenilor să participe la combaterea pandemiei.

"Dați-le șansa cetățenilor care știu că sunt sau au fost contacți indirecți să își facă un test pentru a evita infectarea unor alți cetățeni. Sunt mulți oameni care nu au simptome dar care au soția, soțul, un prieten apropiat care a fost contact cu cineva pozitiv. Multe dintre aceste persoane sunt responsabile și ar merge să își facă un test pentru a exclude riscul de infectare. Dar prețurile sunt prea mari și nu pot face acest lucru", îi reproșează Firea Guvernului.

În loc să îi certe Orban pe oameni că se îmbolnăvesc, ar face mai bine să le dea șansa de a preveni transmiterea virusului, mai spune fostul edil al Capitalei.

gabriela firea
În vară, Consiliul General a decis dublarea numărului de beneficiari ai proiectului „Testăm pentru Bucureşti” [Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea]

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si