Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Hotărâți să aflăm ce se găsește într-un banal parizer, am ales la întâmplare un supermarket, unde regăsim mai mult sortimente. Unul dintre ele ne-a atras atenția, atât nouă, cât și vânzătoarei care a rămas la fel de surprinsă ca noi când a citit eticheta.
„Am găsit de pasăre, dar nu știm dacă e de pui sau de curcan. Scrie carne de pasăre. Poate să fie și rață... Nu scrie ce pasăre. Vedeți că scrie și șorici”, a constatat vânzătoarea.
Șoriciul ar putea fi, de fapt, pielea de pasăre pe care un producător din Vaslui a folosit-o în cantități industriale, ca să prepare batoanele de parizer. Mai exact, materia primă- existentă în mare parte din mezeluri- era ingredientul principal, iar carnea reprezenta doar 10% din compoziție. Comisarii de la

Parizer de curcan plin de pielițe, descoperire dezgustătoare a inspectorilor

Protecția Consumatorului au amendat producătorul că nu respectă legislația însă acesta a ripostat pe motiv că eticheta (tc 13:09) care însoțește produsul nu este falsă. Cu acest pretext, tot mai multe firme producătoare de mezeluri aduc la raft salam și parizer cu minimum de carne.
„Denumirea este parizer cu carne de curcan, dar procentul de carne de curcan este de 20 la stuă și primul ingredient este carnea separată mecanic de pasăre, adică ce mai rămâne pe carcasa unor păsări după îndepărtarea bucăților mari de carne”,

spun inspectorii de la protecția consumatorului.

Producătorul de parizer de curcan, dat în judecată

Judecătoria Vaslui a menținut amenda data de OPC producătorului de parizer și atrage, astfel, atenția unui fenomen îngrijotrător. Tot mai mulți procesatori adaugă agenți de îngroșare în mezeluri, ca să le facă să arate apetisant, iar pentru gust, pun potențiatori de arome. Pe unii, eticheta cu ingrediente îi sperie:
„Soia, tot felul de oase măcinate. Numai carne, nu. Nu, de parizer, fug. Parizerul și crenwurștii. Noi luăm parizer la Piatra să dăm la pisici.
În topul celor mai consume mezeluri, sunt salamurile, pastrama și cârnații. Parizerul se afla la coada listei. Cei care le aleg sunt mai ales tinerii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si