Președintele Klaus Iohannis a susținut marți seara, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă, după întâlnirea cu reprezentanți ai sistemului de sănătate în care au fost discutate măsurile pentru gestionarea crizei de coronavirus și pentru suplimentarea locurilor la ATI. Iohannis a fost întrebat despre posibilitatea ca România să adopte strategia testării în masă de SARS-COV-2, după modelul Slovaciei.

Citeste si: Primul caz de coronavirus în Guvernul Orban. "Nu am simptome grave, pentru moment", spune ministrul infectat

"Slovacia este singura țară care și-a propus un astfel de demers. Premierul slovac ne-a și informat. Experții nu sunt convinși că o testare în masă aduce un rezultat palpabil. Dacă noi doi ne testăm acum și rezultatul este negativ, oricare dintre noi este posibil să ia boala mâine, iar rezultatul a devenit irelevant. OMS nu recomandă testarea masă, ci în baza unei anchete epidemiologice, așa cum se întâmplă și la noi. Dar așteptăm să vedem ce aduce testarea în masă din Slovacia și putem să ne facem o gândire", a declarat marți Klaus Iohannis.

Peste 3,6 milioane de cetăţeni, reprezentând circa două treimi din populaţia Slovaciei, au participat în acest weekend la programul naţional de testare gratuită pentru COVID-19 a întregii populaţii, primul de acest fel desfăşurat de o ţară de la începutul actualei pandemii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: A murit actorul de comedie John Sessions

Avertisment din partea PSD: este nevoie de testare!

Vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a lansat marți un atac dur la adresa Guvernului liberal.

Ea spune că singura măsură prin care se poate stopa răspândirea noului coronavirus este ignorată de Guvern: este vorba de testarea extinsă a populației și izolarea pozitivilor.

"Calculați câți oameni au murit în aceste șase luni și care ar fi avut o șansă să evite infectarea dacă Guvernul nu ar fi blocat testarea!", a acuzat Gabriela Firea.

Gabriela Firea cere schimbarea protocolului de testare astfel încât orice persoană care prezintă risc de infectare să fie testată gratuit.

"Costul mare al testelor e prohibitiv pentru foarte mulți cetățeni care sunt responsabili dar care nu-și permit să plătească această sumă. Au trecut cel puțin 6 luni de când Primăria Generală a propus testarea pe scară largă, pentru izolarea cazurilor pozitive. M-au blocat ca primar, iar acum încep să facă ceea ce propuneam eu atunci", spune fostul primar al Bucureștiului.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț de ultima oră pentru români. "România se confruntă cu cifre îngrijorătoare. Avem nevoie de vaccin" (LIVE VIDEO)

Ziua cea mai neagră pentru România în criza noului coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 120 de decese şi 974 pacienţi internaţi la ATI.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

”Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  181.175 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, relevă datele transmise marţi.

De asemenea, au fost înregistrate 120 de decese şi 974 pacienţi internaţi la ATI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si