Pe măsură ce rezultatele alegerilor de marți continuă să vină, protestatarii din mai multe state americane au putut fi văzuți dând foc steagurilor SUA în cadrul demonstrațiilor care au apărut peste noapte în mai multe orașe americane.

Citeste si: Rezultate alegeri prezidenţiale SUA 2020: Cine este noul preşedinte al Americii?

În Portland, Oregon, manifestanții au putut fi văzuți asistând la arderea unui steag american în timp ce se adunau în fața Centrului de Justiție din Multnomah, la primele ore ale dimineții de miercuri.

Între timp, la Washington, DC, un drapel american a ars la doar câteva clădiri distanță de Casa Albă, în timp ce sute de manifestanți s-au adunat, cerând „revoluție” pe măsură ce rezultatele parțiale alegerilor din SUA au apărut.

Proteste SUA după alegeri- nu au apărut încă violențe

Potrivit The Independent, demonstrațiile au avut loc în mai multe orașe, inclusiv Minneapolis, Los Angeles și Portland, Oregon. Cu toate acestea, până acum, străzile din SUA nu au vreunui protest violent ca răspuns la alegeri. 

Într-un video postat pe Twitter de jurnalistul Brendan Gutenschwager, un demonstrant ar putea fi văzut aprinzând drapelul american înainte de a se îndepărta, alăturându-se unei mulțimi de alți zeci de protestatari.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Rezultatele electorale primite miercuri dimineață au arătat că bătălia dintre președintele Donald Trump și candidatul democrat Joe Biden este mai strânsă decât se aștepta. Între timp, firmele din Washington, DC și din New York, își baricadaseră ferestrele din cauza temerilor că rezultatele alegerilor ar putea determina manifestări majore și potențiale violențe.

Citeste si: Donald Trump: „Am câştigat aceste alegeri”

Trump a susținut marți noaptea, într-o declarație de la casa Albă la ora 2 am, că a câștigat alegerile, și a făcut o acuzație de fraudă nefondată, în timp ce Biden spusese mai devreme că este „pe drumul cel bun” de a câștiga. Cu milioane de voturi încă de numărat, este prea devreme pentru ca oricare dintre candidați să poată clama victoria.

Trump îl acuză pe Biden că încearcă să ”fure” alegerile în timp ce numărarea voturilor este în curs

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump l-a acuzat miercuri pe rivalul său democrat Joe Biden de faptul că ”fură” alegerile- fără vreun element concret în sprijin-, în timp ce numărarea voturilor continuă, într-iun scrutin extrem de strâns, relatează AFP.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

”Suntem înainte şi departe, dar ei încearcă să fure alegerie. Nu-i vom lăsa s-o facă niciodată”,  tună Trump într-un tweet, împotriva căruia Twitter şi-a a pus imediat în gardă utilizatorii, apreciind că ar putea fi ”înşelător”.

Într-o scurtă declaraţie din fieful său, la Wilmington, în Delaware, Joe Biden a apreciat că este ”pe calea bună” în vederea unei victorii.  ”Păstraţi-vă credinţa, vom câştiga!”, a declarat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama în faţa unor simpatizanţi, adunaţi în ”drive-in”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si