Ianis este acum mijlocașul echipei Glasgow Rangers și se va afla la primul meci pentru naționala U21, după o pauză de aproape 17 luni. Ultima oară când Ianis Hagi evolua la tineret se întâmpla în iunie 2019, la Campionatul European, unde reușea două goluri și o pasă decisivă în cele patru jocuri.

De la acel moment, fie că selecționerul s-a numit Contra sau Rădoi, Hagi nu a mai lipsit de la naționala mare, însă realizările nu au fost extraordinare- fără gol și o singură pasă decisivă în 14 meciuri.

Totodată, la acțiunea din octombrie, încheiată cu trei eșecuri din trei partide, mijlocașul ofensiv a fost folosit de fiecare dată, însă, în total, a strâns doar 122 de minute, fără a avea realizări așa de mari.

6 pase decisive a reușit Ianis Hagi în campionatul din Scoția, fiind lider la acest capitol

De la ultima acțiune a naționalei, Ianis a strâns trei meciuri la Rangers- două în Europa League și unul în campionat (220 de minute), reușind o pasă decisivă, la partida cu Livingston, în timp ce la jocurile cu Celtic și Kilmarnock a fost rezervă neutilizată.

Citeste si: Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, promite sportivilor teste ieftine și rapide pentru detectarea celor infectați cu noul coronavirus

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: 5 beneficii pentru sănătate ale exercițiilor aerobice

Steven Gerrard, antrenorul echipei Rangers l-a lăudat pe Ianis Hagi, însă nu l-a folosit deloc în două dintre ultimele trei meciuri din Scoția

" Ianis Hagi este într-o formă foarte bună, el s-a integrat perfect aici la Glasgow. Calitatea sa și abilitatea de pasator sunt evidente, astea sunt și motivele pentru care l-am vrut aici.

Poate deschide o apărare în orice moment dacă beneficiază de spații", spunea Gerrard, despre Hagi, în urmă cu o săptămână.

Convocarea lui Ianis Hagi la naționala de tineret a fost comentată și de presa din Scoția: "Mijlocașul lui Rangers a ratat convocarea la prima reprezentativă, pentru meciurile cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord. În schimb, Hagi va merge la naționala U21 condusă de Adrian Mutu, pentru a obține un loc la Campionatul European", a scris Glasgow Times.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si