Imaginile au fost surprinse de un craiovean, care le-a postat pe Reddit.com, ulterior jurnaliştii publicaţiei regionale Gazeta de Sud primind confirmarea autenticităţii acestora. „Nu programăm decesele… Marţi şi miercuri au fost multe decese. Fotografia a fost făcută marţi. Astăzi nu mai sunt”, a declarat managerul SJU Craiova, Laurenţiu Ivanovici, pentru GdS.

Citeste si: Revine coșmarul în Italia. Record absolut de cazuri COVID-19 în 24 de ore! Proteste în mai multe orașe

Majoritatea deceselor cauzate de coronavirus

Managerul spitalului a precizat că în ziua în care s-a realizat fotografia, de la morga celui mai mare spital din Oltenia au fost predate familiilor trupurile neînsufleţite a 15 persoane, 13 fiind pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 care au decedat în spital. A doua zi, miercuri, au fost înregistrate în Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova alte cinci decese, conform sursei citate.

"Marţi şi miercuri au fost multe decese", a declarat managerul spitalului din Craiova[Sursa foto: Reddit / GDS.ro]

Medicul a precizat că printre decedaţii de miercuri sunt victime ale COVID-19. Comentariile nu au întârziat să apară, pe rețelele de socializare: „Ca la petrecerile cu Adi Minune.“, „Parca nu exista covid? nu erau interes mari la mijloc?“, „Blocare pe când? Când o sa fie camioane militare in fata spitalelor?“, „Până nu vezi gropi comune prin oraş n-ai de ce să te plângi“, sau „Au venit limuzinele!“ sunt doar câteva dintre mesaje, potrivit Adevarul.

Ziua și recordul negru în România

În ultimele patru zile, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut exponențial, în fiecare zi fiind depășit un alt prag. România a doborât şi vineri recordul de noi infectări cu coronavirus.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Au fost 10.260 cazuri noi în ultima zi şi 123 decese, iar la terapie intensivă pacienţii au ajuns la 1.001. Până vineri, 6 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 287.062 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Citeste si: Femeie confirmată cu COVID-19, prinsă fără mască în stația de tramvai!

Până astăzi, 7.663 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 05.11.2020 (10:00) – 06.11.2020 (10:00) au fost raportate 123 decese (69 bărbaţi şi 54 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 36 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 36 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 35 decese la categoria de peste 80 de ani.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

119 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru 4 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Sursa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si