Una dintre destinatiile de vacanta cele mai cautate in aceasta iarna este stațiunea Râșnov. Pensiunea lui Constantin Ungureanu a fost deja rezervata de Revelion, iar în câteva zile urmează să bată palma cu un grup care vrea să închirieze locația de Crăciun.
„Le oferim mic dejun, cazare în șase camere, au o zonă de servit masa, cu bucătărie la dispoziție utilată, masă de biliard, darts, remy, șah”, spun proprietarii de pensiuni.


Tot pe familii numeroase sau pe grupuri de prieteni apropiați mizează și administratorul acestei pensiuni de 3 stele din Predeal. Ca să evite grija controalelor și a carantinei care să-i blocheze rezervările, afaceristul și-ar dori să închirieze cabana în totalitate, pentru perioada de sărbători.
„Avem 16 camere duble, cu paturi duble, băi private, expresor de cafea în fiecare cameră. Avem două grătare, avem ceaun, avem disc, avem afumătoare barbeque în stil texan”, spun patronii.

Sărbătorile la munte, incerte, dar cu pregătiri și rezervări

Pensiunea se află chiar în mijlocul naturii și este înconjurată de munții Piatra Mare și masivul Postăvarul. Pentru că nu există magazine sau restaurante în apropiere, turiștii vor fi nevoiți să gătească singuri bucatele pentru masa de sărbătoare.
Puțini sunt turiștii care au renunțat, deja, la gândul că vor petrece de sărbători la munte.

Între aceștia este și Denisa, care rezervase cu prietenii săi o cabană la Bușteni. Doar că restricțiile actuale au descurajat-o.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Nu ne asumam riscul, pentru ca petrecerile si adunarile sunt strict interzise. Chiar daca nu am fost anuntati, probabil nici proprietarii nu o sa isi asume riscul acesta. O sa ramanem cu banii de avans pierduti”, spun oamenii.

Autoritățile, pregătiri pentru sărbătorile la munte în pandemie. Oamenii au rezervări

Deși nu vor să se avânte în declarații pripite, autoritățile s-au gândit la un set de măsuri pentru perioada în care stațiunile montane se vor aglomera până la refuz. Ministerul Turismului este în discuții cu operatorii locali și vrea să aplice modelul austriac, adică un flux organizat de oameni. De exemplu, cu telecabina ar putea urca maximum 10 turiști odată, apoi aceasta va reveni la sol și va fi dezinfectată înainte de a prelua alt grup.
Cât despre rezervările pentru pensiuni și cabane, totul depinde de numărul de infectări cu coronavirus. Dacă pandemia scapă de sub control până de sărbători, autoritățile ar putea lua în calcul un lockdown complet.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si