Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Înțepenită de frig și cu cu sufletul răvășit de durere- o bătrână își plânge amarul cu lacrimi impresionante la o tarabă încropită în parcarea de lângă Piața Sudului. N-a mai vândut nimic de trei zile, timp în care a răbdat un chin fără sfârșit.
„Nu ne încălzim cu nimic, că nici apă nu avem aici, nicio condiție, din toate care erau în piață
Ne mutăm în piața care le-a fost ca un cămin până în urmă cu cinci zile. Aici găsim un spațiu impozant, pe care îl putem asemăna ușor cu un mall.

Producătorii agricoli, rămași fără tarabe. Magazinele deschise din piețe n-au clienți

Acum s-a transormat în adăpost pentru cei care îngheață de frig pe afară și caută să se mai dezmorțească pentru a rezista până seara. Fac cu rândul, căci nu pot lăsa tarabele goale.
„Facem cu rândul. O persoană rămâne la 3-4 tarabe, unul vine se încălzește, apoi următorul.

Deci nu se poate sta”, spun producătorii.
„Este ora 9, iar în această piață, în locul forfotei de altădată ne întâmpină un cadru dezolant. De când producătorii de fructe și legume au fost scoși afară, în parcarea clădirii, clienții abia dacă mai trec pragul acestei piețe, iar totul în jur este pustiu”, relatează corespondentul Kanal D.
Fără clienții de la tarabe- de suferit au și negustorii din magazinele care au rămas încă deschise în interiorul halei.
Nimeni nu vinde mai nimic.
„Stăm și ne uităm unii la alții. Vreo doi clienți și foarte puțin au cumpărat.
De când s-a închis e groanzic. Venea omul lua o roșie, un cartof, apoi trecea, lua o cafea, un litru de vin. Era o altă atmosferă, îți era drag să muncești”, spun piețarii.

Producătorii nu înțeleg de ce magazinele mari sunt deschise și piețele nu

Trecem și prin Piața Progresul În urmă cu doar câteva luni, zona în care micii producătorii își vindeau marfa, îmbrăcase o haină nouă. Fericiți erau și ei, dar și clienții. Acum, tarabele au fost lăsate de izbeliște.
„Cred că suntem într-o altă eră. Cum să duci oamenii ăia în frig acolo și aici să fie gol?”
Raed Arafat a anunțat că piețele vor rămâne în continuare închise.
Până acum nici o autoritate nu a anunțat un număr concret al piețelor din țară și nici nu a făcut vreun studiu care să arate ce impact economic ar putea avea închiderea acestora.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si