Întrebat, în cadrul unui interviu pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, ce se va întâmpla dacă vor fi restricții, la pelerinajul de Sf. Andrei, din 30 noiembrie, la fel ca la pelerinajul de Sf. Parascheva, din Iași, sau de Sf. Dimitrie cel Nou, din București, ÎPS Teodosie a spus că deja caută avocați.

Teodosie a declarat faptul că trebuie să ne susținem „drepturile noastre de închinători” în instanță

„Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși pentru că nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră strămoșească spirituală. Vom ține toate regulile. Este un loc atât de larg acolo. Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei? Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar eu cred că pot să ajungă toți românii. Este cu adevărat apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 Decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară”, a spus înaltul prelat.

Citeste si: Cine a fost, de fapt, Ioan Gură de Aur și cum a ajuns să fie un sfânt

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Trei sărbători mari mâine în calendarul Ortodox. Sfântul Filip, Sfântul Grigore și lăsatul secului

Sărbătoarea Sfântului Andrei este celebrată în data de 30 noiembrie

Eu nu mă mulțumesc cu niște restricții care nu au logică și care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a mai spus Arhiepiscopul.

Sursa: Mediafax


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si