Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Medicul Ioan Cătălin Denciu este eroul care nu s-a gândit nicio secundă la propria viaţă şi a sărit în flăcări pentru a-şi salva pe pacienţii de la secţia de terapie intensivă care ardeau de vii.
Era de gardă când a izbucnit incendiul. Înainte ca flăcările să-l răpună, a reuşit să scoată 8 pacienţi din cele 2 saloane care au luat foc.
În timp ce încerca să-i salveze pe bolnavii intubaţi, costumul lui de protecţie a luat foc ca o torţă. S-a ales cu arsuri grave pe 40% din suprafaţa corpului, cele mai multe de gradul III, iar la nivelul mâinillor şi picioarelor sunt de gradul IV. Astfel, s-a decis transportarea lui la Spitalul Floreasca din capitală cu o aeronavă militară Spartan.

Medicul erou este la Bruxelles. Soția speră că totul va fi bine

Soţia lui este încă în stare de şoc şi nu îşi poate reveni după tot ce s-a întâmplat.

La rândul ei medic, femeia ne-a relatat, printre lacrimi şi suspine, puţinele cuvinte pe care soţul ei i le-a mai putut spune după ce a fost ars.
„Deci spunea eu sunt bine, sunt bine, ceilalţi ardeau! Of, Doamne! Vă daţi seama, nu se poate exprima în cuvinte decât cineva care trece prin aşa ceva! Un suflet mare are, sper să-l ajute Dumnezeu!”, spune soția medicului.
Pe lângă soţie, medicul erou a lăsat acasă 2 copilaşi care aşteaptă cu sufletul la gură veşti despre tatăl lor, să le spună cineva că va fi bine şi că îl vor revedea.

„Micuţii ştiu? Bineînţeles, nu mai au vârsta la care să poată fi păcăliţi. Sper să fie bine până la urmă. Oricum o fi, numai să se întoarcă acasă!”, a declarat soția medicului
Devotamentul lui Ioan Cătălin Denciu pentru profesia lui, curajul care l-a făcut să sară şi în flăcări pentru pacienţii săi- făceau parte din el ca medic.
„Este un profesionist. Îl cunosc din facultate. Îşi face meseria, după cum aţi văzut în această seară, încercând să-I salveze pe acei pacienţi”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul sănătății.

Românii din Bruxelles, ajutor pentru rudele medicului erou

Cătălin- medicul erou de la Neamţ, a reuşit să schimbe şi câteva cuvinte cu ministrul în avion, înainte să fie transferat în Belgia.
"Am încercat să salvez ce se mai putea...", a spus el.
Gestul de eroism al medicului român stârneşte valuri impresionante de empatie.
„Medicul care s-a repezit în flăcări, riscându-şi viaţa pentru a-i salva pe alţii este un model demn de urmat pentru noi toţi. Îi dorim tot binele şi însănătoşire grabnică!”, a comunicat ambasada SUA la București.
Doi români stabiliţi în Bruxelles, în semn de solidaritate cu familia mediculului, s-au oferit să le pună la dispoziţie cazare gratuită apropiaţilor dacă vor avea nevoie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si