Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Regretul unui bărbat care și-a pus panouri solare. „Am o casă care nu poate fi vândută. Valoarea i-a scăzut”- wowbiz.ro

După o luptă grea cu bătrânețea, dar mai ales cu boala nemiloasă care a chinuit-o î n ultima vreme, Draga Olteanu Matei s-a dat bătută în fața morții noaptea trecută. Îndrăgita actriță a generației de aur s-a stins pe un pat al secției de terapie intensivă a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași- unde doar aparatele o mai țineau vie- fiind în comă indusă.

Draga Olteanu Matei, în stare critică în ultimele zile

„Era în stare critică de mai multe zile, având o vârstă de 87 de ani și patologie multiplă! Inima pacientei s-a oprit la ora 2 când s-a declarat decesul!”, au anunțat reprezentanții spitalului.
„Era o ființă care degaja o forță! Fiecare replică era creația ei, fiecare intenție, era intenția ei, era în ultimă instanță intenția lui coana Chirița sau a lui Draga Olteanu”, își amintește Alexandru Arșinel.


Născută în Bucureștiul ei- cum îi plăcea mereu să spună- Draga Olteanu Matei a iubit mult. Dar a fost trădată. La 18 ani se căsătorea cu un ofițer de aviație, iar în studenție, a devenit soția unui diplomat. Amândoi au înșelat-o și i-a părăsit. Și-a găsit liniștea lângă medicul Ion Matei cu care a trăit până când moartea i-a despărțit.
„Ea și soțul ei erau doi oameni – unul singur, erau nedespărțiți, el o lua de la filmare, venea cu ea, stătea cu ea”, povestește Mircea Diaconu.

Dar vreme de 7 ani a trebuit să se obișnuiască știindu-l departe, în ceruri. Cum nu au avut copii- o lăsase la bătrânețe în grija unor prieteni. Înainte ca el să moară- își pierduseră casa din București după ce au căzut victimele unei escrocherii și se mutaseră în Piatra Neamț- la o pensiune. Acolo- Draga Olteanu Matei- spunea mereu că a găsit... Raiul!

Draga Olteanu Matei, o viață de om pe scenă

Draga Olteanu Matei a trăit mai bine de cinci decenii pe scenă. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și a avut peste 100 de roluri în spectacole de televiziune. De neuitat rămân interpretările magistrale: Coana Chirița, Varvara din Iarna Bobocilor, Eleonora din Buletin de Bucurețti sau Veta din Nea Marin.
Pentru felul în care a strălucit pe scenă și pe micile ecrane- regretata actriță a fost răsplătită cu mai multe distincții. Ultima a venit în 2010- după ce s-a restras: un premiu Gopo pentru întreaga carieră. Draga Olteanu Matei va fi înmormântată duminică- în cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț- lângă soțul ei. Odihnă veșnică, Draga noastră dragă!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si