”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea luni, 23 noiembrie a.c., ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu tema Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională, la care vor participa Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.
Klaus Iohannis a afirmat, încă de vineri, că a convocat această şedinţă pentru luni, întrucât campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi, ca atare, este o chestiune de securitate naţională.
Citeste si: Persoanele vindecate de COVID-19 pot avea până la şase luni imunitate după infecţie
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
"Pentru asta, am convocat o întâlnire, o şedinţă, pentru luni, şedinţă la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii şi vom clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare ca şi chestiune de securitate naţională", a explicat Iohannis.
Cine va conduce campania de vaccinare
Săptămâna trecută, şeful statului anunţa că Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central, va fi coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional.
Citeste si: Klaus Iohannis: „Economia îşi revine, dar finanţele publice au rămas puţin în urmă”
Iohannis spunea, marţi, că a avut a treia şedinţă cu autorităţile şi experţii în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. El anunţa, totodată, că strategia de vaccinare anti-COVID 19 va fi făcută publică săptămâna aceasta.
Vaccinarea va începe etapizat
”E vorba, în primă fază, de personalul medical, de cei aflaţi în grupele de risc, dar şi de lucrători în educaţie, furnizare de apă.
A fost ţinut cont de aspecte speciale – echipele de vaccinare şi locaţiile unde se va desfăşura vaccinarea. Am solicitat autorităţilor publice să comunice clar şi transparent populaţiei măsurile. Cred că e important să combatem fake news-urile”, sublinia preşedintele.
Citeste si: Țara de lângă România care a decretat stare de urgență până în februarie 2021!