La o simplă căutare pe internet vedem că, deși comercializarea porcilor online este interzisă, în realitate, găsim sute sau chiar mii de astfel de anunțuri. Comercianții s-au gândit la denumiri fictive pentru a putea posta anunțurile ilegale.

- Bună ziua! Pentru oile cu şoric vă sun.
- E o rasă mixtă, ce să vă pot spune.

Sunt poze acolo, nu ştiu câte sunt puse, ăia din poză, care se văd. Au undeva la 120-130 de kilograme, spune un vânzător.
- Am sunat pentru lemnele cu esenţă tare.

- Aaa, da? Chiar cu esenţă tare sunt! Ştiţi care e chestia, nu ne ia anunţul, din cauza pestei porcine, nu ia anunţul dacă băgam porci, spune un altul.

„Oile cu șorici” și „adidașii” înlocuiesc „porcii” în anunțurile de pe internet

Deși vânzarea lor în zonele unde au fost depistate focare de pestă porcină este strict interzisă, comercianții ne dau asigurări că putem cumpăra animalele fără grijă.
- Se poate merge cu carnea la analize.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

- Da, dar de ce să mergeţi, ce să faceţi?
- A fost şi cu pesta porcină...
- Păi pesta porcină nu-i periculoasă pentru om. Sunt care au avut pestă, i-au băgat în congelator şi i-au mâncat după. Deci pesta doar pentru animale, că mor animalele, spune un vânzător.
„Este exclusă totalmente această comercilizare din zonele afectate, respectiv pe o raza de 10 kilometri din jurul focarelor”, spun cei de la asociațiile de crescători.

Conform legislației în vigoare, porcii pot fi vânduți legal, la fel ca și celelalte produse de origine animală, numai dacă sunt însoțiți de un certificat sanitar veterinar valabil. Însă, comercianții recunosc că nu au asemenea documente.

Porcii, vânduți ilegal. Crescătorii: Sănătatea animalelor trebuie verificată

„Cel mai periculos agent infecțios care ne poate cauza inclusiv moartea este trichinela spiralis. Veterinarul are obligația să meargă la gospodărie și să verifice starea de sănătatea a animalelor înainte de vânzare”, spun crescătorii.

Toate drumurile sunt pline de astfel de anunțuri ale comercianților, care vor să îşi vândă marfa mai repede.

„Pe o rază de câțiva kilometri vedem zeci de astfel de anunțuri puse din poartă în poartă. De cele mai multe ori la numerele de telefon răspund intermediari care îi conduc pe potentiații clienți către crescătorii de porci, iar de acolo începe negocierea”, relatează reporterul Kanal D.

Cei care vând porcii ilegal riscă amenzi usturătoare. Sancțiunile pot ajunge până la 40.000 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si