Partia de la Cavnic a fost insufletita de zeci de tineri, impatimiti ai sporturilor de iarna, care au vrut sa simta gustul libertatii si sa alunece pe zapada. Vremea a fost prietenoasa, iar zapada- numai buna pentru cateva ture in viteza.

„Vreau să vin cât mai des aici sau unde se poate, dacă se deschide la Șuior sau așa.

Vă dați seama, ne bucurăm de ce avem până la urmă. Nu putem să mergem așa ușor în străinătate”, spun turiștii.
La schi am găsit-o și pe Andrada, care s-a arătat mai mult decât încântată de starea pârtiilor. Locuiește la doar 33 de kilometri distanță de Cavnic, iar iarna aceasta și-a propus să profite mai mult ca oricând de zilele cu zăpadă.

Sezonul de schi s-a deschis, pârtiile sunt deja pline de turiști

„E prima oară la ski și e destul de bună, chiar dacă e cald, parcă e vreme bună de ski așa și peisajul de sus e foarte frumos că am prins apusul”, spune tânăra.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Spre deosebire de alți ani, la pârtiile de ski din Cavnic nu este inca mare aglomeratie. Pandemia a facut ca pensiunile sa nu fie rezervate in totalitate, iar asta e o veste buna pentru cei ce isi doresc o escapada.
„S-a schimbat puțin modul de rezervare. Oamenii nu își mai rezervă din timp cu câteva luni sau săptămâni, rezervă pe ultima sută de metri în funcție de cum evoluează măsurile în ceea ce privește virusul”, spune administratorul domeniului schiabil.

Astfel, dacă în anii trecuți pârtiile erau pline ochi în weekend, cel puțin pentru acest început de sezon fluxul de turiști a fost mai mare în timpul săptămânii.

Pârtiile din Maramureș au turiști de weekend sau pe perioade scurte

„Am observat o tendință a oamenilor de a veni în timpul săptămânii, îi sprijinim în acest sens, le oferim reducere la skipass-ul pe zi, 20% și sperăm în continuare să fie așa”, spun administratorii.

Pentru a se asigura că distanța minimă recomandată va fi respectată, administratorii pârtiilor au luat și câteva măsuri în plus în acest an. Masca sau cagula au devenit obligatorii pe pârtie, iar spațiile de așteptare au fost modificate pentru a se evita supraaglomerările.
O zi la ski cu skipass și echipament inclus ne poate costa până la 160 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si