La ce folosesc gospodinele Bicarbonatul de sodiu de sărbători?

De obicei, gospodinele au grijă să cureţe cu atenţie fiecare loc din baie, camere, dar mai ales bucătărie. În ultima din încăperi, marea problemă va fi grăsimea întărită, depusă de mobilă şi pe faianţă, care poate fi îndepărtată extrem de simplu cu ajutorul unei soluţii 100% naturale, pe bază de bicarbonat de sodiu.

Cea mai mare problemă a bucătăriilor rămâne mereu grăsimea care se poate pune în orice colţ, mai ales pe dulapuri. Sigur că vi se pare foarte greu să le curăţaţi mereu, însă ar fi bine să faceţi acest lucru cât mai des pentru a nu vă îngreuna muncă. Iată şi o soluţie foarte eficientă cu care veţi scăpa de problema grăsimii, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Pentru a prepară această soluţie aveţi nevoie de:
1 lingură cu bicarbonat de sodiu
o jumătate de lingură cu detergent de vase
o jumătate de lingură cu apă
Amestecaţi bine aceste ingredinte până se va face o pastă, apoi luaţi o lavetă şi aplicaţi soluţia pe zonele cu cele mai mari probleme, frecând bine suprafaţa, notează secretele.com. Amestecul vă este foarte util şi pentru a curăţa baia.

Alte utilizări ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonat de sodiu pe carnea de pui. Gospodinele folosesc adesea trucuri utile in bucatarie. Printre ingredientele minune se numara și bicarbonatul, care poate fi folosit in numeroase variante.

Indiferent daca ai nevoie de el pentru mancare sau pentru curatenie, te poti baza oricand pe bicarbonat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Freaca bine carnea de pui cu niste bicarbonat, este insa mai util decat va puteti da seama, toata lumea a auzit de folosirea bicarbonatului de sodiu in gospodarie. Face minuni pentru curatenia din casa, chiar si pentru masina, dar este folositor si in preparatele culinare.

Daca ai o carne mai atoasa si vrei sa o gatesti, atunci o poti fragezi cu aceasta procedura. Se presara bicarbonatul peste carne, asa cum ai pune faina peste un aluat. Se lasa intre 3 si 5 ore la frigider, apoi se spala bine de tot inainte sa fie gatita. Cu siguranta, va deveni atat de frageda incat se va topi in gura. 

O altă ultizare a bicarbonatul de sodiu este ca dezodorizant foarte bun, care nu doar acoperă, ci elimina mirosurile de tot felul. Presară-l pe fundul coşului de gunoi sau pune-l, într-o cutie mică, în frigider sau în bucătărie, pentru a elimina mirosul de mâncare.

Citeste si: Ziua de Ignat, obiceiuri și superstiții străvechi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si