Lorena, Iustina și Simona sunt trei tinere îndrăgostite de folclorul și portul popular încă din copilărie. Povestea grupului vocal Fetele din Botoșani a început în urmă cu 3 ani când solistele au compus un cântec despre frumusețea orașului natal.

Piesa a devenit rapid una dintre cele mai ascultate de pe Youtube. Peste 6 milioane de oameni au ascultat imnul moldovenesc.

Tradițiile din Botoșani, duse mai departe de tineret

„Noi încercăm să aducem și temele cântecelor noastre să fie cumva în actualitate, nu mai putem cânta despre cătănie când nici armată nu se mai face, nici războaie, slavă Domnului, nu mai sunt, atunci încercăm să ne adaptăm și temele, tot din popor, dar cumva să poată fi resimtițe și să rezoneze cu cei care le ascultă”, spun fetele.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cu multă candoare, fetele din Botoșani au reușit să aducă folclorul românesc aproape de sufletul tinerei generații. Aprecierea care li se întoarce înmiit mai ales în preajma sărbătorilor le face să-și amintească cu dragoste de copilărie.

„Eu sunt profesor de canto popular și pot să spun că sunt foarte mulți copilași care își doresc să meargă pe acest drum, le plac tradițiile și portul nostru popular. De Crăciun, în fiecare seară, chiar și în Ajun, chiar și în prima zi, mergeam cu colinda la fiecare acasă și ajungeam undeva pe la 4-5 dimineața și erau momente foarte frumoase

pe care mi le aduc aminte cu mult drag”, spun specialiștii în folclor.

De sărbători, tradițiile românești ne umplu sufletul de bucurie

Vremurile dificile le-au ținut departe de scenă însă nu se plâng. Crăciunul acesta vor petrece mai mult timp cu cei dragi.

„Am filmat anumite spectacole care s-au difuzat în mediul on-line, unele le-am filmat chiar pe scenele ieșene, deci cumva nu am dus dorul de scenă, a mai călcat așa piciorul pe scenă însă duc și am dus dorul de public, de acel feedback de care noi, artiștii, avem mare nevoie”, spun fetele.

Fetele din Botoșani lucrează la al doilea album pe care își doresc să îl lanseze în curând. Până atunci, ne colindă de la distanță.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si