Noul Guvern al României. Florin Cîțu și miniștrii săi proaspăt desemnați de principalele formațiuni politice din țară, au primit votul de încredere al Parlamentului. 260 de parlamentari au spus da pentru noul cabinet, iar împotrivă au fost 186.

Florin Cîțu a fost aplaudat și felicitat de susținătorii săi, dar și huiduit de cei nemulțumiți de postul pe care acesta l-a primit pentru a doua oară. Membrii noului partid AUR au reacționat și ei.

După rezultatul votului din Prlament, aceștia au amenințat că vor sesiza Curtea Constituțională privind modul de execuție al votului, dar și procedura legală de investitură.

Noul premier al țării noastre- Florin Cîțu

Florin Cîțu a fost desemnat noul premier am României. Cîțu a făcut primele delcarații după ce s-a decis să el va conduce, împreună cu miniștrii desemnați, cele mai importante activități ale României.

noul guvern al româniei
Ludovic Orban alături de Florin Cîțu.[Sursa foto: google]

„Atât eu, cât şi echipa mea vom face tot ce ne stă în putinţă pentru realizarea celor două obiective pe care le-am anunţat şi sunt sigur că toate partidele politice sunt de acord cu acestea: să trecem cât mai repede şi cât mai bine peste criza de sănătate, să punem economia pe picioare", a spus Cîţu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Se pare că din planul noii coaliții guvernamentale nu face parte și mărirea taxelor sau a impozitelor, ci se va pune mai mult acces pe colectarea lor din urmă, pentru ca bugetul de stat să își revină la normal, mai ales după această perioadă grea din punct de vedere sanitar.

Citeste si: Ministrul de Finanțe, anunț important pentru toți românii: „Salarii, pensii...” Care este situația financiară a României?

După votul Parlamentului, urmează avizul Camerei Deputaților și a Senatului, iar mai apoi decizia definitvă a președintelui țării, Klaus Iohannis. După ce toate avizele vor fi luate, va urma investitura în noua funcțșie a fiecărui nou ministru din cei 18 stabiliți. Aceștia sunt:

Nicolae Ciucă- Ministerul Apărării, Raluca Turcan- Ministerul Muncii, Sorin Cîmpeanu- Ministerul Educației, Lucian Bode- Ministerul de Interne, Stelian Ion- Ministerul Justiției, Virgil Popescu- Ministerul Energiei, Cristian Ghinea -Ministerul Fondurilor Europene, Adrian Oros- Ministerul Agriculturii, Cseke Attila- Dezvoltare Regională, Claudiu Năsui- Ministerul Economiei, Cătălin Drulă- Ministerul Transporturilor, Tancsoz Barna -Ministerul Mediului, Vlad Voiculescu- Ministerul Sănătății, Eduard Novak- Ministerul Tineretului și Sportului, Bogdan Aurescu- Ministerul de Externe, Bogdan Gheorghiu- Ministerul Culturii, Ciprian Teleman- Ministerul Digitalizării și Alexandru Nazare- Ministerul de Finanțe.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Cîțu, anunț important despre subvenția pentru partidele politice în 2021

Florin Cîțu a uitat să jure cu mâna pe Biblie

Florin Cîțu a comis gafa la alegerea sa în funcție. Politicianul a uitat să jure cu mâna pe Biblie și pe Constituție, dar și-a adus aminte la final. Acesta a uitat de emoții, însă a pus repede la final mâna pe cele două obiecte.

Premierul și-a depus în miercuri seara jurământul de credință la Cotroceni. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si