Preledintele Klaus Iohannis a declarat joi, după şedinţa de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care au participat premierul Florin Cîţu, secretarul de stat Raed Arafat şi miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, că nu vor fi introduse restricţii noi de Crăciun, dar restricţiile în vigoare rămân, subliniind că,din păcate, pandemia este cu noi. ”Nu putem să spunem că lucrurile stau bine. Dragi români, vă rog să vă feriţi de boală, nu-i de joacă!”, a afirmat preşedintele.

Vlad Voiculescu şi Lucian Bode au participat pentru prima dată la o astfel de şedinţă, prima de la învestirea noului Cabinet condus de Florin Cîţu.

Şedinţa a avut loc în condiţiile în care în 26 decembrie ar urma să fie adusă în ţară prima tranşă de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, iar din 27 decembrie ar urma să înceapă vaccinarea cadrelor medicale.

Nu vor fi introduse restricţii noi de sărbători

Preşedintele Klaus Iohannis a mai anunţat că nu vor fi introduse restricţii noi de sărbători, însă rămân în vigoare restricţiile deja existente.

"Nu vom introduce restricţii noi de sărbători, însă restricţiile care sunt acum în vigoare rămân toate în vigoare. Aceste măsuri sunt obligatorii, nu e ceva opţional", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

La şedinţă au participat prim-ministrul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Miercuri seară, noul Guvern al României. Florin Cîțu și miniștrii săi proaspăt desemnați de principalele formațiuni politice din țară, au primit votul de încredere al Parlamentului. 260 de parlamentari au spus da pentru noul cabinet, iar împotrivă au fost 186.

Citeste si: S-a format noul Guvern. Florin Cîțu și miniștrii săi au fost acceptați de parlamentari

Florin Cîțu a fost aplaudat și felicitat de susținătorii săi, dar și huiduit de cei nemulțumiți de postul pe care acesta l-a primit pentru a doua oară. Membrii noului partid AUR au reacționat și ei. După rezultatul votului din Prlament, aceștia au amenințat că vor sesiza Curtea Constituțională privind modul de execuție al votului, dar și procedura legală de investitură.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Membrii noului Guvern

Nicolae Ciucă- Ministerul Apărării, Raluca Turcan- Ministerul Muncii, Sorin Cîmpeanu- Ministerul Educației, Lucian Bode- Ministerul de Interne, Stelian Ion- Ministerul Justiției, Virgil Popescu- Ministerul Energiei, Cristian Ghinea -Ministerul Fondurilor Europene, Adrian Oros- Ministerul Agriculturii, Cseke Attila- Dezvoltare Regională, Claudiu Năsui- Ministerul Economiei, Cătălin Drulă- Ministerul Transporturilor, Tancsoz Barna -Ministerul Mediului, Vlad Voiculescu- Ministerul Sănătății, Eduard Novak- Ministerul Tineretului și Sportului, Bogdan Aurescu- Ministerul de Externe, Bogdan Gheorghiu- Ministerul Culturii, Ciprian Teleman- Ministerul Digitalizării și Alexandru Nazare- Ministerul de Finanțe.

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Guvernului

5.459 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat miercuri 5.459

noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, în ultimele 24 de ore,130 de persoane au murit, numărul total al deceselor fiind 14.766 de la debutul pandemiei. 1.251 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti- 967, Ilfov- 326, Timiş- 299, Cluj 236.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Coronavirus 23 decembrie 2020: Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore?

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile raportate la 1.000 de locuitori are cea mai mare valoare în Ilfov- 6,32, urmat de Bucureşti- 5,3, celelalte judeţe având valori sub 5 ale acestui indicator.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 941 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si