Gabriel are 11 ani și e mezinul unei familii care trăiește mai mult hrănindu-se cu vise- căci condițiile precare în care soarta i-a aruncat sunt parcă desprinse din altă lume. Băiețelul vrea să ajungă un iscusit bucătar- însă până atunci are de înfruntat vitregia copilăriei- presărată numai cu lipsuri.

Trăiește împreună cu părinții și cu fratele mai mare într-o încăpere improvizată la etaj- într-o curte comună.

Urcă pe o scară ca să ajungă acolo și nu au nici măcar apă potabilă.

Deși sunt copii crescuți în sărăcie, își ajută părinții la nevoie

- Spăl zilnic vase, pun în lighean. Nu mi-e greu...

- Te-ai obișnuit?

- Da, mărturisește micuțul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În urmă cu un an- un alt necaz s-a abătut peste familie. Femeia a născut prematur o fetiță pe care a pierdut-o la scurt timp din pricina complicațiilor. Cel mai afectat a fost Gabriel- care-și aștepta surioara cu emoție.

În plus- la școală a fost și victima bulingului și cu greu a trecut peste experiența traumatizantă.

În ciuda sărăciei care îi strânge ca o menghină- cei doi copii fac performanță la sport. Cel mare e priceput la fotbal- iar cel mic îi calcă pe urme- drept dovadă medaliile care umplu camera.

Știrile Kanal D și Protagoniști în Educație le-au adus celor mici zâmbetul pe chip

În cadrul campaniei Să crești mare- Știrile Kanal D- în colaborare cu asociația Protagoniști în Educație- au vrut să le facă o surpriză în prag de sărbători și le-au dus câteva cadouri de care s-au bucurat mult.

„Uite, mama! Ce frumoasă e!
Mulțumim, moșul. Îți mulțumim frumos!”, au spus oamenii cu emoție.

Cele două tablete poate că sunt cel mai de preț dar- care le va ușura munca la școala online. Oricine vrea să întindă o mână acestor copii defavorizați poate trimite un SMS la 8844 cu textul AJUT și donează doi euro lunar în contul asociației care aduce speranța în sufletele lor!

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si