Venitul anual pe care l-a încasat, Sergiu Manea de la BCR apare în declaraţia sa de avere pe care a publicat-o, potrivit legii, ca urmare a faptului că a fost timp de câteva luni membru în consiliul de administraţie al companiei de stat Romgaz. Acest documentul a fost completat pe data de 18 februarie 2015.

Bancherul, Sergiu Manea a ocupat funcţia de administrator la Romgaz de la finalul lunii iulie până în decembrie anul trecut, când a renunţat la această poziţie.

Câți euro câștigă lunar un bancher de top din România?

Manea ocupă încă din 2012 funcţia de vicepreşedinte executiv trezorerie, pieţe de capital & Group Large Corporates şi este Membru al Comitetului Executiv în cadrul BCR. Anterior, el a lucrat timp de şapte ani în Viena, unde a lucrat pentru bănci precum Bank Austria Creditanstalt sau UniCredit. În perioada 2010- 2012, Manea a fost partener la o firmă austriacă de asset management şi consultanţă financiară (Ithuba Capital).

Anul trecut, însă, BCR a avut active în valoare 61 de miliarde de lei şi pierderi de 2,8 miliarde de lei pe fondul creşterii provizioanelor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Reprezentanţii BCR menționează că venitul lui Manea include şi bonusuri din anii anteriori, astfel că un calcul lunar al venitului din 2014 este incorect.

Câți euro încasează lunar un bancher de top din România
Câți euro încasează lunar un bancher de top din România

Citeste si: S-a vândut o bancă din România

Bancherul, Sergiu Manea a ocupat funcţia de administrator la Romgaz de la finalul lunii iulie până în decembrie anul trecut, când a renunţat la această poziţie

Venitul anual include salariul de bază şi compensaţii reportate aferente unor ani anteriori ai mandatului de membru al Comitetului Executiv. Compensaţiile reportate nu au caracter lunar, ca atare calcularea cuantumului ca venit lunar este incorectă şi poate induce în eroare asupra salariului de bază lunar”, au precizat reprezentanţii BCR.

Manea face parte din promoţia 1996 a Şcolii Doctorale de Finanţe şi Bănci- DOFIN, lucrarea sa de dizertaţie având o temă legată de cursul de schimb.

Citeste si: Banca Mondială aduce vești proaste pentru Guvernul României


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si