În genunchi, cocoşat şi cu un coş vechi lângă el, în care îşi cară câteva haine şi două bucăţi de mâncare. Este imaginea de groaza de pe holul spitalului din Corabia, cu un batran ignorat de cadrele medicale.

Slăbit, se culcă pe podea şi îşi duce mâinile la cap, de parcă ar implora cerului îndurerare. Se târăşte până în dreptul primului scaun şi încearcă să se ridice, dar nu reuseste:

Bătrânul de 63 de ani ar fi aşteptat în jur de 3 ore până să primească ajutor. Pacienta care l-a găsit pe bolnav zăcând pe coridor a chemat personalul medical, care însă ar fi venit târziu. În clipurile postate pe internet se vede cum infirmierele se sprijină pur şi simplu pe scaune şi aşteaptă ca omul să se ridice singur.

„Era pur şi simplu un om bolnav care se întindea pe jos, cerea ajutor. A început să plângă, încercam să-l liniştesc... Până la sosirea doamnelor care, am crezut eu, că vor remedia oarecum situaţia”, spune, șocată, o pacientă.

Bătrânul care a stat în genunchi în spital are mai multe probleme medicale

Gheorghiţă Tulea suferă de probleme ortopedice de mai mulţi ani, astfel că vine frecvent la spitalul din Corabia. N-are familie, asadar vineri la prânz a sunat ambulanţa care l-a dus la secţia de Ortopedie.

Acolo rănile i-au fost pansate şi a fost trimis acasa, deşi pensionarul abia se putea ţine pe picioare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În loc să părăsească spitalul, omul a ajuns la camera de gardă, unde a rămas pe coridor ca să se mai încălzească şi ca să-şi mai potolească durerile.

„Mi-a spus că nu se poate ridica pt că a avut un accident vascular și că asteaptă acolo de 3 ore desi i se promisese că cineva va veni să-i facă o perfuzie”, spune femeia.

Conducerea spitalului are însă altă variantă. Bătrânul nu ar fi vrut să fie ajutat, deşi asistentele s-ar fi oferit să-l aşeze într-un scaun cu rotile.

„Ele au încercat să îl ridice de jos, dar le-a zis lasaţi-mă, că mă ridic singur, nu mai puneţi mâna pe mine. Si-atuncea ele s-au dat la o parte. Mie mi s-a motivat că aveau cazurile acelea grave la camera de gardă. Dacă se intervenea prompt şi l-ar fi văzut medicul şi cu asistenta, nu se ajungea aici”, spun cei din conducere.

Vecinii bolnavului îi cunosc situaţia de mult timp şi sunt revoltaţi de lipsa de interes a cadrelor medicale.

„Mergea de aici de acasă şi până la colţ acolo faceao oră cu cârja. L-au mai sunat odată de la colţ şi l-a luat salvarea, că tot aşa trebuiau să-l ajute în primul rând, că e om, şi un animal dacă era, tot trebuiau să-l ajute”, spun vecinii bătrânului.

Decizii pentru cadrele medicale implicate în scandalul bătrânului în genunchi

În urma imaginilor apărute în spaţiul online, Ministerul Sănătăţii a trimis ieri seara un corp de control din cadrul DSP Olt. Intr-o postare pe facebook, Vlad Voiculescu doar a comunicat scurt si la obiect sanctiunile date in spital:

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Medicul de gardă şi infirmiera au fost sanctionaţi cu amenzi totale care depăşesc 9000 lei. Cu toate acestea însă, problema reală este departe de a fi terminată. Şi asta pentru că pacientul bolnav, care are mai multe afecţiuni, a fost trimis acasă. Astăzi, o anchetă internă urmează să stabilească care sunt principalii vinovaţi ai spitalului", spune comunicatul.

În mod normal, bătrânul- care ar avea și ceva probleme mintale, ar fi trebuit internat într-o secție sau într-un spital de psihiatrie. Se pare, însă, că nu a fost supus unui consult în acest sens și nici nu este sub tratament.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si