Prima tranșă a vaccinului împotriva COVID-19, produs de compania Moderna va ajunge miercuri dimineață la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”, iar apoi vor fi distribuite în centrele regionale și de vaccinare anti-COVID.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 Moderna au ajuns în România

Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE se aseamănă foarte mult. Eficacitatea celor două vacinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii Coronavirus, pe când vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a menționat recent care sunt diferențele dintre cele două vaccinuri anti-Covid, produse de companiile Pfizer și Moderna.

" Există o diferență între cele 2 tipuri de vaccinuri. Moderna e indicat la persoanele de peste 18 ani, iar Pfizer la cele de peste 16 ani. Decizia va fi a medicului și a personalului din centrul de vaccinare țînând cont de disponibilitate.

Volumul dozelor livrate de Moderna este mic. Nu putem să garantăm că în fiecare centru de vaccinare vor există cele 2 tipuri de vaccin. Vom aloca dozele de la Moderna împreună cu cele de la Pfizer în centrele cu flux ridicat de vaccinare", a declarat Gheorghiță.

Citeste si: Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Sinovac, eficienţă scăzută


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si