Indonesia a lansat un program de vaccinare anti-Covid-19 gratuit, în masă, în încercarea de a opri răspândirea virusului și de a pune din nou economia în funcțiune.

Președintele Joko Widodo, în vârstă de 59 de ani, a fost prima persoană din țară care a primit vaccinul miercuri. Vicepreședintele Ma'ruf Amin, în vârstă de 77 de ani, nu va primi prea curând vaccinul, pentru că este prea bătrân, relatează BBC News.

Citeste si: Virusul mutant cucerește planeta. Anunț îngrijorător de la OMS

Strategia de vaccinare "tinerii mai întâi" 

Profesorul Amin Soebandrio, care face parte din colectivul care a stabilit strategia „tinerii mai întâi”, spune că este logic să se acorde prioritate imunizării oamenilor muncii „care ies din case și circulă peste tot, iar seara se întorc acasă, la familiile lor”.

„Îi vizăm pe cei care ar putea răspândi virusul”, a declarat el pentru BBC Indonesia. El susține că această abordare va oferi țării cele mai mari șanse de a obține imunitatea în masă, la care se ajunge când o mare parte a unei comunități devine imună prin vaccinări sau răspândirea în masă a unei boli.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Președintele Joko Widodo, în vârstă de 59 de ani, a fost prima persoană din țară care a primit vaccinul miercuri

Citeste si: Papa Francisc s-a vaccinat la Vatican împotriva CORONAVIRUS. Cum se simte suveranul

Indonezia are cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 din Asia de Sud-Est

Cu o populație de 270 de milioane, Indonezia are cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 din Asia de Sud-Est.

Conform datelor guvernamentale, aproximativ 80% din cazuri se află în rândul populației active, potrivit Digi24.

Noile tulpine de coronavirus, tot mai extinse

Numărul ţărilor şi teritoriilor în care se găseşte în prezent varianta de coronavirus depistată iniţial în Marea Britanie este de 50, în timp ce în 20 de state a fost identificată varianta detectată iniţial în Africa de Sud, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

mploarea răspândirii geografice a celor două variante este probabil subestimată, adaugă OMS, acestea fiind descoperite în state dotate cu o capacitate de secvenţiere a virusului.

O a treia mutaţie, pe care Japonia a anunţat-o duminică, ar putea avea un impact asupra răspunsului imun şi ar trebui studiată în continuare, potrivit OMS, care menţionează în buletinul său informativ săptămânal "o variantă îngrijorătoare".

"Cu cât virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte, cu atât are mai multe oportunităţi de a suferi mutaţii", notează OMS. "Nivelurile ridicate de contaminare semnifică faptul că ar trebui să ne aşteptăm la emergenţa mai multor variante", a precizat organizaţia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si