Carantină pentru alte 14 zile  în Ciorogârla, măsura intră în vigoare marți la primele ore ale dimineții. Secretarul de stat Raed Arafat a semnat luni ordinul privind prelungirea carantinei în localitatea din Ilfov. 

Rata de incidență la nivelul localității este de 7,99 la mie, potrivit ordinului semnat de Raed Arafat( vezi aici). Restricțiile valabile până la data de 2 februarie sunt detaliate în același document semnat de șeful DSU.

Citeste si: VIDEO -Vaccinare anti-COVID, etapa a doua. Platforma online s-a blocat

Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla

Ca urmare a analizei de risc efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat luni, în şedinţă extraordinară, Hotărârea nr. 5, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla.

Propunerea a fost înaintată către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Şeful DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis luni Ordinul nr. 6230 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Pe 13 noiembrie 2020, ziua în care comuna Ciorogârla a intrat în primul ciclu de carantinare, rata de incidenţă era de 7,99 la 1.000/locuitori, iar la finalul ciclului de carantinare rata a fost de 4,45 la 1.000/locuitori.

Pe data de 11 ianuarie s-a constatat o tendinţă de creştere accentuată a ratei de incidenţă cumulată pentru ultimele 14 zile, care a atins valoarea de 9,83/1.000 locuitori”, a adăugat Instituţia Prefectului – Judeţul Ilfov.

Citeste si: Bilanțul COVID-19 al zilei: 1.509 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Alte 50 de decese înregistrate

Bilanțul coronavirus în ultimele 24 de ore. Alte 50 de decese înregistrate

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 1.509 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 50 de decese, bilanţul de la începutul pandemiei urcând la 17.271. La ATI sunt internaţi 1.084 de pacienţi cu COVID-19.

”Până astăzi, 18 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 695.153 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 625.449 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.509 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”,  transmit autorităţile.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti- 1.162, Constanţa- 175 şi Timiş- 132.

În celelalte judeţe, numărul cazurilor noi raportate este sub 100.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, are cea mai mare valoare în Timiş- 4,44, urmat de Ilfov- 4,16, Cluj- 3,73, Bucureşti- 3,55.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 427 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si