Cu peste 50.000 de interviuri realizate într-o carieră de mai bine de şase decenii, Larry King a fost unul dintre cei mai apreciaţi şi respectaţi jurnalişti. El a murit sâmbătă, la Los Angeles, după ce, la finalul anului trecut a fost diagnosticat cu Covid-19.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Twitter se arată: „Timp de 63 de ani, pe toate platformele radio, TV şi digital media, multele mii de interviri ale lui Larry, premii şi recunoaşterea mondială rămân o mărturie a talentului său unic şi trainic ca jurnalist”.

Larry King, o legendă a televiziunii

Prezentatorul britanic Piers Morgan l-a descris drept „o legendă a televiziunii” şi a spus că a fost un „erou” al său.

Citeste si: Jurnalistul american Larry King a murit. O adevărată legendă a televiziunii

Jim Acosta a transmis: „Le va lipsi atât de multor angajaţi ai CNN din trecut şi din prezent”.

Jurnalista Christiane Amanpour de la CNN l-a descris pe Larry King drept „un gigant al audiovizualului şi un maestru al interviului de televiziune cu celebrităţi şi oameni de stat”. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Toată lumea voia să fie la Larry King Live”, a scris ea. King era un „maestru” în arta interviului. „Am preţuit şi m-am bucurat de fiecare dată când m-am alăturat lui din toate războaiele şi ştirile de ultimă oră din lume”.

50.000 de interviuri de-a lungul carierei

Larry King a realizat mai mult de 50.000 de interviuri de-a lungul carierei sale, a spus CNN.

Ele au inclus fiecare preşedinte american începând cu Gerald Ford.

Citeste si: Doliu în lumea muzicală! Un cunoscut critic muzical a decedat pe patul de spital

Între alte personalităţi cu care a discutat live se numără Dr. Martin Luther King, Bill Gates, Margaret Thatcher, dar şi Lady Gaga şi Oprah Winfrey.

Guvernatorul Andrew Cuomo, a transmis condoleanţe din partea statului New York, unde King s-a născut, şi a subliniat că jurnalistul avea abilitatea de a le vorbi oamenilor „într-un mod clar şi simplu”.

Larry King- biografie

Născut pe 19 noiembrie 1933, Lawrence Harvey Zeigler a plecat din New York în Miami, unde şi-a început cariera ca disc-jokey, în 1957, când şi-a schimbat numele în King.

Jurnalistul a devenit cunoscut în anii 1970 cu emisiunea radio „The Larry King Show”. Din 1985 până în 2010, el a realizat şi prezentat show-ul „Larry King Live” la CNN. Cel mai recent, a găzduit „Larry King Now” la Hulu şi RT America, din 2012 până în 2020, şi continuă să prezinte „Politicking With Larry King”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Doliu în lumea medicală. Un doctor estetician a decedat după ce o pacientă infectată cu Covid-19 i-a tușit în față

Pentru munca sa în televiziune şi radio, Larry King a câştigat două premii Peabody, un trofeu Emmy şi zece premii Cable ACE. În 1989, a fost inclus în Radio Hall of Fame.

A fost căsătorit de opt ori cu şapte femei şi a avut cinci copii, nouă nepoţi şi patru strănepoţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si