De pe marginea pârtiei, oamenii care au văzut animalul sălbatic au încercat să îl sperie, dar a fost în zadar. Inclusiv pe schior l-au atenționat că este în pericol pentru ca acesta să coboare mai repede la baza muntelui.

Turiștii au încercat să sperie ursul

În imaginile surpinse de turiști se poate vedea cum ursul aleargă după un schior care cobora pârtia Clăbucet.

Oamenii l-au observat din telescaun și au încercat să îl avertizeze pe schior că este urmărit de animalul sălbatic. Turiștii au încercat să sperie ursul, dar fără rezultat.

Citeste si: VIDEO- Poiana Brașov, plină de turiști

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aceasta nu a fost prima apariție a ursului la Predeal. Trei apeluri la 112 au fost date sâmbătă de turiști care au văzut animalul pe pârtiile Clăbucet și Subteleferic.

Mesaj RO-Alert de la autorități

Autoritățile au transmis și un mesaj RO-Alert pentru ca turiștii să afle de pericol. Schiorul care era fugărit de sălbăticiune nu a fost rănit. El a reușit să ajungă în siguranță la baza pârtiei.

Dar ursul a rămas în continuare în zonă și a fost filmat de alți turiști care urcau muntele cu telesaunul.

Citeste si: VIDEO- Aglomerat la munte. Telegondola din Poiana Brașov, cozi uriașe

Jandarmii montani au izgonit ursul înapoi în pădure și au anunțat administratorii fondului de vânătoare. În zilele următoare, pădurarii vor încerca să captureze și să relocheze animalul în altă zonă. 

Citeste si: VIDEO- Părinții își trimit copiii să învețe să schieze în taberele de munte

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si