Temerarii sportului cu vasle au incins hora unirii, in caiac, pentru al paturlea an consecutiv pe Dunare, la Galati.

Izabela a urcat pentru prima dată într-o astfel de ambarcațiune î n urmă cu trei ani. Atunci a descoperit că îi face plăcere să mânuiască vâslele și să se bucure de natură și libertate, deși se află într-un spațiu restrâns.

Anul acesta și-a propus să nu rateze celebrarea Unirii Principatelor Române alături de camarazii de caiac.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Este foarte frumos! Pericolul, nu. Ambarcațiunea plutește”, spun entuziaștii.

Mai mulți entuziaști au vrut ca Mica Unire să fie sărbătorită în mijlocul Dunării

Nici măcar ploaia mocănească, ori curenții puternici nu le-au stat în cale temerarilor care s-au echipat corespunzător, au verificat ambarcațiunile și au pornit într-o plimbare, scurtă de doar 4 kilometri pe bătrânul fluviu.
 
„Acum plouă, dar nu contează.

Marcăm și noi la Galați ziua unirii cum putem. Altfel, pentru că noi suntem înconjurați de apă. Noi incercam sa sensibilizam turismul asta si deprinderea de a ne bucura de apa pe care ne-a lasat-o Dumnezeu”, spun participanții.

„Sărbătorim, ca de obicei, Ziua Unirii. Anul acesta nu prea am avut noroc de zăpadă ca în anii anteriori, plouă, dar pentru noi nu contează”, spune organizatorul.

Traseul a fost parcurs în doar câteva minute, iar la final cei cinci caiaciști și-au dat mână cu mână, marcând astfel simbolic Mica Unire din 24 ianuarie 1859.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si