În multe magazine și centre comerciale, aglomerația e la ea acasă, indiferent de momentul zilei. Nici vorbă de cei 2 metri recomandați de autorități. Grav este că în astfel de locuri găsim și clienți care poartă masca sub bărbie, fără niciun pic de frică.

Un alt gest frecvent, dar care în această perioadă e o greșeală, ține de atingerea mai multor produse înainte de a-l alege pe cel potrivit.

Medicii spun că ar trebui să ne limităm la a pune mâna doar pe ceea ce dorim să așezăm în coș. Desigur, sunt și reguli care trebuie respectate de comercianți. De exemplu, măsurarea temperaturii.

Acest aparat indică o valoare la care ar trebui să ne pierdem cunoștința, spun medicii. Măsurarea temperaturii e o măsură de triaj. Regulile de bază țin de fiecare dintre noi.

Unii români continuă relaxarea, deși pericolul nu a trecut

„După ce s-a umezit, oricum trebuie schimbată, aruncată într-un coș cu capac și folosită o mască nouă. Masca, singură, nu vă oferă o pretecție foarte mare: între 40 și 30 la sută. Însă, distanțarea socială este esențială. Păstrați o distanță de peste 2 metri.
Foarte important este să ne spălăm pe mâini”, spun specialiștii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Este important să ne spălăm pe mâini mai ales după ce atigem suprafețele comune din magazine și din centrele comerciale.

Pericolul tulpinii din UK amână relaxarea peste tot

Tulpina mutantă din Marea Britanie se transmite mult mai rapid, spun specialiștii.

În Israel, de pildă, se înregistrează tot mai multe cazuri.

„Această mutație britanică a îmbolnăvit mulți copii. La noi, astăzi, aproximativ 40 la sută din cei bolnavi cu corona sunt copii. Este o infecție foarte rapidă și, se pare, foarte gravă, deoarece la noi spitalele sunt pline cu grav bolnavi”, spun medicii.

Revenim în România, unde relaxarea se simte inclusiv pe stradă. Deși masca e în continuare obligatorie în spațiile deschise, găsim destui oameni care au renunțat la ea sau o poartă doar de ochii lumii. Astăzi s-au înregistrat aproape 2.700 de cazuri noi, din aproximativ 30 de mii de teste.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si