Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în cursul zilei de joi, local în Carpaţii Orientali, în general la peste 1.500 de metri, va fi în vigoare un Cod portocaliu de rafale. Astfel, vântul va avea intensificări susţinute cu rafale ce vor depăşi 120- 130 km/h, viscolind zăpada şi determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii.

Codul portocaliu va fi în vigoare între orele 12:00- 21:00 şi va viza zonele de munte ale judeţelor: Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Buzău.

Citeste si: VIDEO-Vacanța în Cancun s-a transformat în coșmar pentru 100 de români

COD GALBEN de vânt și viscol

Totodată, joi, până la ora 21:00, va fi în vigoare un Cod galben de intensificări de vânt în nord-vestul şi centrul ţării. În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55- 60 km/h, iar pe arii restrânse 70- 80 km/h.

La munte, vântul va avea intensificări, cu viteze de 70 - 90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăşi 100110 km/h, spulberând zăpada

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La munte, vântul va avea intensificări, cu viteze de 70- 90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăşi 100110 km/h, spulberând zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţii.

"Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40- 50 km/h, se vor semnala local şi în restul teritoriului", precizează ANM.

Judeţele aflate sub Cod galben de vânt sunt: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Mureş, Harghita, Covasna, Alba, Sibiu, Braşov, Arad, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Mehedinţi.

Citeste si: VIDEO- Mii de oameni susțin că ritualul botezului ar trebui modificat

Prognoza meteo pentru Capitală. Vreme deosebit de caldă

Meteorologii anunță vreme deosebit de caldă pentru București. În intervalul 4 februarie ora 10:00 și ora 21:00, vremea va deveni deosebit de caldă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului, iar vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări (rafale de până la 45...50 km/h) mai ales în a doua parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade.

Vremea vineri, 5 februarie.  Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul nopții. Vântul va sufla moderat, cu scurte intensificări la începutul intervalului (rafale de până la 45...50 km/h), apoi va deveni slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 3...5 grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si