Imagini cu oameni care caută intenţionat ipostaze în care să fotografieze cât mai de aproape animalele sălbatice, vedem din ce în ce mai des. Pe un drum din stațiunea Balvanyos, şoferii au tras pe dreapta ca să admire doi urși înfometaţi, de pe marginea șoselei. În loc să stea departe de animalele sălbatice, turiştii au profitat și i-au ademenit cu mâncare, ca să îi pozeze și să îi filmeze. La un moment dat, unul dintre șoferi s-a urcat pe mașină, pentru un cadru perfect cu unul dintre blănoşi, fără

să se gândească vreo clipă că animalele l-ar putea ataca.

Urșii în căutare de hrană sunt ademeniți de oameni la geamul mașinii

„Dacă îi hrănesc e deja o semi domesticire. Au ieșit din habitatul lor, după aceea și devin altfel de animale. Nici urșii nu mai știu ce să facă, iar oamenii oricum greșesc enorm. Lipsă de educație.

Trebuie să aibă grijă să se ferească, pentru că animalul oricând poate reacţiona
Animalul e periculos, ăștia sunt învățați la mâncare, la drum. Dar nu știi ce reacție poate să aibă animalul. Și în plus nu trebuiesc învățați așa pentru că de aia și ies în drum”, spun oamenii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În ultima vreme, sunt tot mai multe cazuri când oamenii se întâlnesc cu animalele sălbatice care parcă se domesticesc pe zi ce trece. Este şi vina noastră, spun organizaţiile de protecţia animalelor. Le-am distrus habitatul, iar hrana a devenit mai uşor de găsit la oraş.

Urșii coboară din pădure pentru că simt miros de hrană

„Ei coboara pentru ca simt miros de mancare.

Atata timp cat tu il atragi cu mancare, iti place sa il vezi acolo la marginea drumului 08.32 ii arunci un mic, o bucata de paine sau ce mai ai tu prin masina, este logic ca acel urs va veni sa mamance acolo unde va gasi hrana usor”, spun activiștii de mediu.

Autoritățile îi avertizează încă o dată pe turişti să stea cât mai departe de animalele sălbatice şi în niciun caz să nu le hrănească dacă le ies în cale.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si