După un episod brutal- care a stârnit revolta unei țări întregi- bestia ce se ascunde sub chipul unui individ de 29 de ani- și care a tranșat cu sălbaticie o ceartă banală între fiul vitreg și nepotul său- a fost arestată. Băiatul trântit la pământ într-un parc din Hunedoara a ajuns atunci de urgență la spital și a fost internat la neurochirurgie.

A rămas sub observație, pentru că există pericolul ca în zona afectată să apară un hematom care i-ar fi putut în pericol viața.

Din păcate- astfel de scene s-au derulat și la Suceava, unde un individ, care în trecut a fost condamnat pentru că și-a violat fiica vitregă, i-a aplicat o corecție soră cu moartea fiului său.

Proiect de lege: Închisoare pe viață pentru părinții care-și supun copiii la tortură

La scenele groazei- martoră a fost mama copilului. A privit nepăsătoare și parcă surdă la țipetele de durere și disperare ale micuțului. Abia când imaginile au ajuns publice- bărbatul a fost reținut- pentru ca ulterior să fie cercetat ÎN LIBERTATE pentru cruzimea de care a fost în stare. Femeia- împreună cu copilul bătut și frații lui- au ajuns într-un centru pentru protecția victimelor violenței domestice, in timp ce individul trăiește liniștit în casa în care ce a fost decor pentru tortură.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit legii din România- astfel de monștri- trebuie pedepsiți cu 3 până la 10 ani de închisoare. Dar- în același timp- putea scăpa mult mai devreme de după gratii dacă au un comportament pe care magistrații să-l considere demn de a primi iertare.

Mii de oameni cer închisoare pe viață în astfel de cazuri teribile. Iar deputatul liberal Adrian Cozma a schițat un proiect de lege pentru ca pedepsele să fie înăsprite.

Concret- pentru fapte care produc leziuni traumatice, iar minorul cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani are nevoie de până la 30 de zile de îngrijiri medicale, se propune închisoare de la 2 la 5 ani, iar dacă minorul are până în 10 ani, pedepsele să fie între 3 și 8 ani. Dacă situația este mai gravă și copilul are nevoie de până la 90 de zile de îngrijiri medicale, pedepsele ar putea fi și mai aspre. Între 5 și 10 ani de detenție, dacă victima are între 10 și 15 ani și între 7 și 12 ani de închisoare dacă minorul căzut victimă are până în 10 ani. În cazul în care copilului îi este pusă viața în pericol pedeapsa maximă ar trebui să fie detenția pe viață.

Sociolog: E nevoie de schimbarea comportamentelor

„Înăsprirea legislației cu siguranță este binevenită, dar nu suficienta.

Și în țările unde furtul e pedepsit cu tăierea mâinii încă se fură! În plus, fața de înăsprirea legislației, e nevoie de un sistem de educație care să ducă către schimbarea comportamentelor pe care le avem în interiorul familiilor noastre”, spun sociologii.

„Cu toții trebuie să înțelegem că bătaia nu este ruptă din rai. Studiile arată că peste 30% dintre părinţi recunosc că îşi agresează fizic copiii, iar peste 60% dintre copii spun că uneori sunt bătuţi acasă. Realitatea este însă mult mai tristă- pentru că nimeni nu raportează violența din familiile sărace sau care provin din mediul rural. Este datoria noastră, a noii generații de părinți să schimbăm atât cifrele cât și această mentalitate bolnavă care nu face altceva decât să transmită mai departe copiilor nostri valori greșite”, relatează reporterul Kanal D.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si