VIDEO - Afacere creativă cu ciocolată după rețete proprii - un succes
A lucrat peste 11 ani in domeniul fondurilor europene dar a ales să iși deschidă o afacere cu o activitate mai creativă. Este povestea unei tinere din Cluj.
Laura a lucrat ani de zile in domeniul fondurilor europene, ii ajuta pe altii sa isi deschida afaceri de succes. Insa dupa mai multe calatorii in Belgia, unde a vizitat diferite ciocolaterii, si-a dat seama ca ar putea avea acasa propriul business cu astfel de produse. A luat lectii de la cei mai buni specialisti din lume si a pornit la drum.
„Experienta din consultanta m-a ajutat enorm de mult in partea de business si de management al ciocolateriei. Continui inca si activitatea de consultanta dar intr-o proportie mai mica si ciocolateria contrar asteptarilor mi-a adus mult mai multe satisfactii decat speram”, spune Laura.
La finalul anului 2019 a investit 45000 de euro intr-o mica ciocolaterie in centrul Clujului.Mare parte din suma a fost finantare nerambursabila din fonduri europene iar Laura si-a vazut visul implinit.
„Pralinele sunt pictate manual, avem de exemplu unele din pralinele signature ale noastre, pralina cu bujor, are in componenta infuzie de ceai alb si bujor. Trufa clasica din ciocolata neagra si cacao, trufe cu portocale si trufele cu fistic”, spune Laura.
Tanara realizeaza produsele si dupa propriile retete si astfel reuseste sa isi surprinda clientii mereu cu gusturi noi.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Iar in luna februarie, Laura face tot mai multe praline in forma de inima. Sunt comenzi speciale in culorile iubirii.
Afacerea dulce i-a adus Laurei satisfactie si profit chiar si in pandemie. Numarul clientilor a crescut la fel ca si varietatea gusturilor de praline si trufe.
„Clientii am vazut ca apreciaza tot mai mult calitatea produselor, cumva se axeaza mult mai mult pe calitate decat pe cantitate, sunt mult mai interesati de aspectul acesta si cauta gusturi mai inedite. Urmeaza sa lansam si noi gusturi mai spicy, in momentul acesta ce e impresionant la produse este si gustul si aspectul dar si textura”, spune Laura.
Pe langa acestea, Laura intentioneaza ca din primavara acestui an sa introduca si o colectie autentic romaneasca cu gusturi de soc, gutui si nuci.