Turta dulce se transformă rapid în simboluri ale primăverii în mâinile Anicăi Strete, cofetar cu experiență din Oradea. Colorate si aromate figurinele au un gust autentic de casă datorita ingredientelor locale folosite.

„Pentru mărțișoarele comestibile avem nevoie de făină, lapte, miere, ouă, zahăr brun, scorțișoară, ghimbir”, explică Anca Strete.

Odata pregatite ingredientele doamna Anica trece la treaba. Framanta aluatul si ii da diferite forme pe masa de lucru, apoi urmeaza partea cea mai frumoasa: ornatul martisoarelor comestibile.

„Folosim coloranți alimentari cu nuanțe mai deschise, de primăvară, pentru mărțișoare. Se pot folosi ce nuanțe dorim, în funcție de tematică”, spune Anca Strete.

Mărțișoarele comestibile din turtă dulce, foarte căutate de clienți

Astfel turta dulce devine ca panza unui artist plastic, care picteaza cu migala. Asa prind viata inimioare, flori de lavanda, simboluri ale cifrei 8 decorate cu gingasii toporasi– toate simboluri ale primaverii care ne bate la usa.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Așa arată mărțișoarele noastre comestibile. Sunt cadoul perfect, sunt unice și delicioase”, spune cofetarul.

Mărțișoarele comestibile pot fi personalizate la comandă.

„Prin această turta dulce nu doar ca le veți îndulci pe doamnele din viața dumneavoastră, veți aduce și un strop de fericire”, spune managerul cofetăriei.

Iar preturile variază intre 25 și 150 RON in functie de complexitate si marimea martisorului.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si