In aceasta sera din Poplaca, zambilele, narcisele, lalelele si brandusele te imbie cu mireasma lor. Plantele au inflorit si ii atrag pe cei care vin sa le cumpere direct de la producatori.

„Nu stii ce sa alegi ca toate sunt frumoase,  profit si de miros si de multitudinea de culori care este aici si atmosfera. Ma bucur de primavara, de un inceput de primavara mai frumos si mai altfel”, spun cumpărătorii.

Flori pentru toate buzunarele în serele românilor

Peste 100.000 de bulbi au fost plantati in ghivece pentru inceputul lunii martie, iar acum acestea ocupa cateva mii de metri patrati.

„Aici avem o variette de zambile, ca si stdiu ele sunt semiinflorite, acolo avem lalelele care si ele sunt in stadii diferite de inflorire, la fel si lalelele sunt toate culorile. In general se prefer rosu si galben cu rosu”, spun proprietarii de sere.

Rosii, albe, albastre, galbene, mov, narcisele, zambilele, ghioceii sau lalelele sunt combinate cu mare atentie in tot fel de fel de aranjamente

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Zambilele raman in continuare cele mi vndute, undeva la 60-70%. Se pare ca anul acesta vor fi lalelele castigatoare. Din ce vedem noi lumea se mai schimba un pic”, spun proprietarii de sere.

Flori crescute în serele românești special pentru luna martie

Bulbii au fost plantati cu grija in ghivece ca sa infloreasca exact la inceputul lunii martie si pentru ca cererea a crescut,proprietarii serei au scazut preturile.

„Avem crestere fata de acum 2 ani, 30% pentru anul trecut”, spun proprietarii de sere.

Preturile variaza in functie de numarul de flori cumparate. Un ghiveci cu bulbi de lalele,narcise sau branduse costa intre 5,2 lei si putin peste 8 lei,in functie de numarul de plante si de soiul lor.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si