Peste 11.660 elevi din judeţul Vrancea învaţă în sistem online, după ce localităţile din care provin au înregistrat o creştere a cazurilor de coronavirus, iar şcolile au ajuns să funcţioneze în scenariul galben. Pe de altă parte, 49 de elevi şi profesori au fost confirmaţi cu coronavirus, de la debutul celui de al doilea semestru şcolar, ceea ce a impus măsuri în clasele în care aceştia îşi desfăşoară activitatea.

Citeste si: Câte cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 au fost descoperite în România?

Conform unui comunicat de presă remis luni de IŞJ, în Vrancea, luni, 53 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică şi 114 structuri arondate îşi desfăşoară activitatea în scenariul galben din cauza cazurilor de coronavirus apărute în localităţile în care sunt aceste şcoli.

Cursuri exclusiv online din cauza pandemiei

Drept urmare, 11.660 de elevi din aceste şcoli participă la cursuri exclusiv online, în timp ce 13.455 merg în clase. În total, în judeţul Vrancea sunt 49.288 de elevi.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, discuții cu miniștrii educației din Uniunea Europeană

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

elevi confirmați cu sars-cov-2
Elevi confirmați cu Sars-Cov-2.[Sursa foto: google]

Pe de altă parte, 77 de elevi din judeţul Vrancea îşi desfăşoară activitatea în sistem exclusiv online, precum şi 31 de cadre didactice, din cauza problemelor de sănătate pe care le au.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, noi reguli pentru elevi. Ce se va întâmpla în timpul orelor de educație fizică

De la debutul celui de al doilea semestru şcolar şi până în acest moment, s-au înregistrat 49 cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 16 sunt elevi şi 33 de cadre didactice.

Urmare a acestor situaţii, 8 clase din unităţi de învăţământ diferite, cuprinzând 169 de elevi, au suspendate cursurile în sistem „faţă în faţă" pentru o perioadă de 14 zile.

Citeste si: Tot mai multe localitati au intrat deja in scenariul rosu, iar o comuna din judetul Olt a fost carantinata! Iata unde se inchid scolile!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si