"Institutul Naţional de Sănătate Publică- Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balş, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2", se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul INSP.

Doi bărbați din București au fost infectați cu varianta braziliana a virusului SARS Cov-2

Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Bucureşti, simptomatic, având condiţii medicale preexistente, fără istoric de călătorie şi fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID-19. Sursa nu poate fi precizată.

Al doilea caz de infectare cu noua variantă braziliană a SARS Cov-2 este un bărbat în vârstă de 57 de ani, tot din Bucureşti, simptomatic, având condiţii medicale preexistente şi care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu trei cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Au fost confirmate primele cazuri de infectare cu varianta braziliană de COVID-19 în România
Au fost confirmate primele cazuri de infectare cu varianta braziliană de COVID-19 în România

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ancheta epidemiologică pentru celedouă cazuri este în desfăşurare, precizează INSP.

Citeste si: S-a dat startul vaccinării cu serul AstraZeneca. Persoanele cu vârsta peste 18 ani incluse în etapa a doua

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si