Vaccinul Covid-19 cu doză unică Johnson & Johnson a primit joi aprobarea Autorității de reglementare a medicamentelor din UE, transmite presa internațională.

Noul vaccin va contribui la susținerea campaniei de vaccinare în Europa, care decurge mai greu decât erau așteptările.

Trei vaccinuri au fost autorizate deja de Agenţia Europeană a Medicamentului- BionNTech/Pfizer, Moderna şi AstraZeneca/Oxford. Acum agenția, cu sediul la Amsterdam, a luat o hotărâre cu privire la autorizarea vaccinului Johnson & Johnson, cu o singură doză.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Vești despre pașaportul CORONAVIRUS. Din luna iulie ar putea fi introdus la nivel european

Primul vaccin anti-COVID administrat într-o singură doză

Anunțând decizia sa, autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE a declarat că recomandă vaccinul să fie autorizat „după o evaluare amănunțită” a datelor J&J, care au constatat că îndeplinește criteriile de eficacitate, siguranță și calitate.

„Cu această ultimă opinie pozitivă, autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opțiune în a combate pandemia și de a proteja viețile și sănătatea cetățenilor lor”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al EMA.

Johnson & Johnson este primul vaccin care poate fi utilizat ca doză unică.

Citeste si: Care este eficacitatea vaccinului Pfizer. Rezultate incredibile ale unui studiu pe 7,5 milioane de oameni

Vaccinare îngreunată în UE

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a anunţat luni că se aşteaptă ca ”100 de milioane de doze pe lună” de vaccin împotriva covid-19 să fie livrate în al doilea trimestru Uniunii Europene (UE), în care vaccinarea pare că se desfăşoară cu încetinitorul.

”Aşteptăm în medie aproape 100 de milioane de doze pe lună în trimestrul doi şi în total 300 de milioane de doze până la sfârşitul lui iunie”,  declară ea cotidianului regional german Stuttgarter Nachrichten, evocând totodată o creştere a ritmului livrării şi autorizarea apropiată a unor noi produse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si