AstraZeneca urma iniţial să furnizeze peste 100 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 Uniunii Europene.

”AstraZeneca face eforturi, dar nu face tot posibilul”, a denunţat joi, pe Twitter, comisarul european Thierry Breton, care avertizează că, dacă această situaţie continuă, obiectivele primului trimestru nu vor fi atinse.

Livrările au fost deja reduse, însă Cei 27 aşteaptă în continuare 40 de milioane de doze în acest trimestru.

O scădere a livrărilor ar putea continua în al doilea trimestru.

Citeste si: Campania de vaccinare în România. Ce se întâmplă cu serurile de la Astra Zeneca

Citeste si: DSP Gorj s-a autosesizat, după ce un bărbat a decedat la scurt timp după ce i s-a administrat o doză de vaccin AstraZeneca din lotul cu probleme

"AstraZeneca trebuie să-şi respecte angajamentele şi să ne prezinte un plan de acţiune precis”, a îndenat ministrul francez al Industriei Agnès Pannier Runacher.

”Europa îşi va apăra interesul”, avertizează, la rândul său, secretarul francez de stat însărcinat cu Afaceri Europene Clément Beaune.

Grupul AstraZeneca întâmpină dificultăţi în a respecta termenele din mai multe motive.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Mai întâi, problemele sale au venit de la o instalaţie în Belgia.

În vederea compensării unei producţii mai mici decât preconiza, compania intenţiona să importe doze de la alte instalaţii din restul lumii.

Însă, în prezent, instalaţiile sale din lume sunt cele care blochează.

Londra a stabilit ca instalaţiile britanice ale grupului să funcţioneze exclusiv pentru britanici.

India şi Statele Unite, la fel, restrâng exporturile, a anunţat un oficial din cadrul vaccinării din Suedia.

Explicaţii cu privire la această situaţie se lasă aşteptate, în timp ce vaccinul AstraZeneca-Oxford se află în centrul unei adevărate furtuni.

Danemarca, Islanda şi Norvegia au suspendat vaccinarea cu vaccinul anglo-suedez din cauza unor temeri legate de formarea unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu acest vaccin, iar Italia a interzis folosirea unui lot al vaccinului.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) dă asigurări că vaccinul este sigur.

”În prezent nu există niciun indiciu care să arate că vaccinarea a provocat aceste afecţiuni, care nu sunt înregistrate ca efecte secundare ale vaccinului” AstraZeneca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si