VIDEO - Ajutor pentru gospodine de la un chef pentru Postul Paștelui
Incepe Postul Paștelui.Timp de 40 de zile creștinii ortodocși ar trebui să se abțină de la mâncărurile de dulce deci să scoată din alimentație produsele animale
De astazi, chiar daca intram in postul Pastelui va puteti delecta cu adevarate minunatii culinare. Chef Marius Muntean va invata cum sa imbinati ingredientele pentru a avea preparate gustoase si aspectuoase.
„Legume proaspete, cat si verdeturi de primavara. Ca produs principal o sa folosim nautul, nautul putem sa-l folosim in locul carnii. Este de preferat sa fierbem nautul dupa care sa-l decojim de acele mici cojite, sotam putin ceapa si am pus si putin usturoi pentru ca-i da o aroma placuta”, explică chef-ul.
Nautul inlocuieste cu succes carnea in prepartele de post si poate fi folosit in diferite combinatii cu legume, chiar si in salate.
„Dupa ce am sotat nautul cu putina ceapa si usturoi o sa adaugam spanacul. Putem folosi baby spanac, putem folosi si spanac mai mare, condimentam cu sare si piper. Nu lasam foarte mult spanacul in tigaie, doar un pic sa se incalzeasca, sa nu-si piarda din proprietati”, explică chef-ul.
Nautul sotat se paseaza cu jutorul unui blender pana se obtine o pasta fina. Se mai aduga suc de lamaie si ulei de masline si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Blansati apoi cativa morcovi si cateva fire de sparanghel.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Dupa ce au fost oparite, legumele se pun la sotat in ulei de masline.
„Am ales sa pun si ciuperci shimeji. Sunt niste ciuperci foarte aromate, se potrivesc bine in aceast combintie cu morcovul, cu sparanghelul, chiar si cu nautul pe care l-am pregatit mai inainte”, spune chef-ul.
Legumele se lasa doua-trei minute pe foc si se condimenteaz cu sare si piper.
Pentru un plus de gust puteti sa pregatiti si ulei cu aroma de busuioc. Trebuie doar sa pasati cateva fire de busuioc verde si sa le amestecati cu ulei de masline.