" Nu vrem ca oamenii să se panicheze şi, pentru moment, recomandăm ca ţările să continue vaccinarea cu AstraZeneca", a declarat Soumya Swaminathan într-o conferinţă de presă la Geneva, în momentul în care mai multe ţări au suspendat din precauţie administrarea cu acest vaccin după grave probleme sanguine la persoane vaccinate.

Vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca este în continuare recomandat de către OMS

"Până în prezent, nu am descoperit asocieri între aceste evenimente şi vaccin", a adăugat ea.

De asemenea, cercetătoarea a mai specificat faptul că în acest stadiu, beneficiul vaccinării depăşeşte riscurile asociate Covid-19.

"După ceea ce am constatat până în prezent din datele preliminarii, nu există o creştere a numărului de cazuri de evenimente tromboembolice", a mai adăugat cercetătoarea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

OMS recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca. Experţii vor analiza siguranţa serului
OMS recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca. Experţii vor analiza siguranţa serului

Marți, grupul de experți OMS se va reuni pentru a stabili ce se va întâmpla cu vaccinul împotriva COVID-19 AstraZeneca!

În prima linie în lupta internaţională împotriva pandemiei de Coronavirus, OMS a anunţat că va reuni, marţi, grupul de experţi în legătură cu vaccinarea pentru a analiza siguranţa vaccinului dezvoltat de firma anglo-suedeză AstraZeneca.

" Grupul consultativ de experţi ai OMS cu privire la vaccinare a examinat datele şi este în contact strâns cu Agenţia Europeană a Medicamentului. Şi ne vom întâlni mâine",

a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citeste si: Rafila: „În România s-au înregistrat circa 4.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus la persoane care fuseseră vaccinate”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si