Măsura vine după suspiciuni legate de apariția unor tromboze la persoanele vaccinate. AstraZeneca a transmis, însă, că nu există dovezi științifice care să ateste o legătură între vaccinarea cu serul produs de companie și un risc crescut de tromboze. Compania anglo-suedeză spune, totuși, că vor fi reanalizate toate datele de siguranță disponibile. OMS a recomandat continuarea vaccinărilor cu AstraZeneca, în timp ce Agenția Europeană a Medicamentului se va reuni într-o ședință extraordinară pentru a analiza toate datele.

Citeste si: OMS susține în continuare vaccinarea cu serul anglo-suedez

Citeste si: Cum se transmite COVID-19 după vaccinare. Un institut al armatei americane a făcut teste pe maimuțe

„Agenţia suedeză de sănătate publică a decis să suspende utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca până la finalizarea anchetei Agenţiei Europene a Medicamentului cu privire la posibilele reacţii adverse”, a afirmat agenţia într-un comunicat preluat de Agerpres.

România continuă vaccinările cu Astra Zeneca

Deputatul Emanuel Ungureanu, despre continuarea vaccinării cu AstraZeneca: "Eu cred că este o decizie înţeleaptă"

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate, susţine că România nu-şi permite o frânare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 doar pe baza unor "zvonuri" şi că decizia ţării noastre de a continua vaccinarea cu serul AstraZeneca este una înţeleaptă.

"Precauţia din alte ţări este cel puţin suspectă pentru mine, mi se pare ciudat, după ce s-au vaccinat 17 milioane de oameni", afirmă el.

”Cazurile de tulburări de coagulare au apărut la un număr redus de pacienţi vaccinaţi, fără să depăşească frecvenţa raportată în populaţia generală nevaccinată. Trebuie avut în vedere că aceste tulburări au diferite cauze şi pot apărea independent de administrarea vaccinului. În prezent, experţii de la nivel european analizează cu maximă rigurozitate toate datele disponibile pentru a stabili dacă există o relaţie de cauzalitate între administrarea vaccinului şi aceste evenimente”, a mai transmis CNCAV.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Potrivit autorităţilor, vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european.

”Recomandăm raportarea oricărei reacţii adverse suspectate atât de către profesionişti cât şi de către pacienţi. CNCAV asigură populaţia de transparenţă completă şi responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informaţiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil şi sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19”, a mai transmis CNCAV.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si