Codul galben de ninsori şi viscol a adus zăpadă cât vezi cu ochii în judeţul Caraş, unde este iarnă în toată regula. Drumurile au fost acoperite de omăt, iar soferii care au circulat pe sosele au avut nevoie de lanturi antiderapante.

Şi în Munţii Banatului, a nins abundent, iar vântul a suflat cu peste 110 kilometri la oră, troienind zăpada. Pe Muntele Mic, stratul de omăt măsoară acum 70 de centimetri.

Luaţi prin surprindere, cabanierii au intervenit ca să dea la o parte omatul proaspat asternut pe marginea drumului.

Deși e primăvară în calendar, iarna s-a întors cu zăpadă

A nins puternic şi la Bâlea Lac. La peste 2000 de metri altitudine, vântul a suflat la rafale de peste 120 de kilometri la oră, astfel că vizibilitatea a fost aproape zero. Din cauza viscolului, riscul de avalanşă este de gradul 3, însă meteorologii avertizează că urmează ninsori şi mai puternice, iar riscul de avalanşă va fi aproape maxim.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Codul galben de ploi, lapoviţă, ninsori şi vânt puternic, cu rafale ce vor atinge 90 de kilometri la oră, este valabil pentru cea mai mare parte a ţării, până joi. De asemenea, meteorologii au anunţat şi un cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru zonele de munte, care a intrat în vigoare astăzi la ora 14 şi expiră mâine seară, la ora 23, dar şi temperaturi scăzute în zilele care urmează.

HARTĂ

„Vom continua să avem precipitații în cea mai mare parte a teritoriului.

De interes sunt cele din această seară, această noapte și mâine, mai ales pe partea de sud și de est a țării”, spun meteorologii.

Iarna de la începutul primăverii va continua câteva zile

Sunt zonele în care se pot acumula cantitățile cele mai importante de apă, apă rezultând din ploi pentru zonele joase, ninsoare pentru zona de munte.
Acolo ninsoarea va fi abundentă și va fi însoțită pe creste și de vânt foarte puternic
În weekend, însă, vremea se va mai încălzi, iar temperaturile vor urca până la 12 grade.

Fenomene vizate și zone afectate: ninsori abundente și viscol puternic

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si