Guvernul islandez deja a permis călătorilor din UE să intre pe teritoriul său fără să mai stea în carantină, dar noua decizie semnifică faptul că va fi permis accesul şi pentru vizitatorii din Marea Britanie şi din SUA.

Ce spun autoritățile islandeze despre criza provocată de pandemia de COVID-19 și o revenire la normalitate?

”Lumea a trecut prin multe în ultimele 12 luni şi cu toţii sperăm să ne întoarcem încet şi sigur la normalitate.

Aceasta include şi posibilitatea de a călători„ care este importantă pentru cultură, comerţ şi afaceri ”, a declarat premierul Katrin Jakobsdottir.

Totodată, persoanele care ajung în Islanda vor trebui să dovedească faptul că au fost imunizate cu un vaccin aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului, ceea ce exclude vaccinurile din China, o sursă importantă de turişti precum şi vaccinul rusesc Sputnik V.

Islanda îşi va deschide frontierele pentru turiştii vaccinaţi anti-COVID-19
Islanda îşi va deschide frontierele pentru turiştii vaccinaţi anti-COVID-19

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Turismul a devenit una dintre principalele industrii din Islanda în ultima decadă după publicitatea făcută de erupţia vulcanică din 2010, care a blocat traficul aerian în Europa pentru aproape o săptămână.

Numărul turiştilor în Islanda a scăzut cu 75% anul trecut, la mai puţin de 500.000 de vizitatori, ceea ce a dus la scăderea cu 6,6% a Produslui Intern Brut.

Citeste si: Vlad Voiculescu: Un funcţionar din Ministerul Sănătăţii este de vină că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si