Comitetul Consultativ Mondial privind Securitatea Vaccinării (GACVS) al OMS urmează să publice vineri, proobabil la sfârşitul zilei, concluziile evaluării sale a siguranţei vaccinului AstraZeneca, a anunţat agenţia ONU.

În prezent, ”beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc cu mult riscurile, iar utilizarea acestuia trebuie să continue pentru a se salva vieţi”, menționează, într-o conferinţă de presă directorul aripii europene a OMS, Hans Kluge.

EMA va da verdictul cu privire la vaccinul AstraZeneca în cursul zilei de astăzi

EMA va prezinta, joi după-amiaza, verdictul în privința vaccinului AstraZeneca-Oxford, a cărui utilizare a fost suspendată de mai multe state membre UE, în urma unor cazuri de probleme de coagulare şi formare de cheaguri de sânge.

”În campaniile de vaccinare, semnalarea unor efecte secundare potenţiale ţine de rutină. Asta nu înseamnă neapărat că evenimentele sunt legate de vaccinare”, afirmă Hans Kluge, în contextul în care OMS îndeamă cu regularitate, în ultimele zile, la o continuare a folosirii vaccinului laboratorului suedezo-britanic.

OMS anunţă că își va prezenta avizul privind utilizarea vaccinului AstraZeneca
OMS anunţă că își va prezenta avizul privind utilizarea vaccinului AstraZeneca

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

La ora actuală, nu ştim dacă unele sau toate aceste cazuri au fost provocate de vaccinul (AstraZeneca) sau de alţi factori. OMS evaluează ultimele date cu privire la siguranţă, iar după terminarea acestei evaluări rezultatele vor fi făcute publice”, a transmis Kluge.

Comitetul Consultativ Mondial privind Securitatea Vaccinării a fost înfiinţat în 1999, pentru a răspunde problemelor de siguranţă ridicate de vaccinuri care pot avea o importanţă mondială.

Alcătuit din 15 membri, care provin din întreaga lume, GACVS prezintă avize independente cu privire la probleme de siguranţa vaccinării care pot avea o impotanţă mondială şi repercusiuni pe termen scurt şi mai lung asupra programelor naţionale de vaccinare.

Citeste si: Medicul român care a vindecat peste 1000 de pacienți coronavirus face declarații inedite despre schema de tratament: „Dumnezeu cu mila!”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si