Fermele de animale sălbatice, multe dintre ele din apropierea provinciei Yunnan din sudul Chinei sau chiar de acolo, furnizau animale vânzătorilor din piața de fructe de mare Huanan din Wuhan, unde au fost descoperite primele cazuri de COVID-19, a declarat Peter Daszak, care a făcut parte din echipa OMS care a călătorit în China, relatează Live Science. O parte dintre aceste animale sălbatice s-ar fi putut infecta cu SARS-CoV-2 de la lilieci din zonă.

Astfel, ar fi de așteptat ca OMS să își prezinte concluziile într-un raport, în următoarele săptămâni.

Ipoteza virusului COVID-19 care a scăpat din laborator, respinsă

În ianuarie, o echipă de experți a OMS s-a deplasat în China pentru a cerceta modul în care a apărut pandemia care a infectat până acum peste 120 de milioane de oameni și a ucis alte 2,6 milioane de persoane din toată lumea. S-au răspândit o serie de teorii ale conspirației despre originea virusului, inclusiv faptul că virusul a fost scăpat dintr-un laborator din Wuhan. Luna trecută, anchetatorii OMS au respins această ipoteză.

Citeste si: Caz unic în toată lumea: O pisică s-a infectat cu COVID-19

”Virusul a plecat de la lilieci din sudul Chinei”

Toți oamenii de știință care au studiat problema au ajuns la aceeași concluzie- aceea că virusul provine de la lilieci și a ajuns la oameni printr-o altă specie de animale.

La aceeași concluzie au ajuns și experții OMS: virusul a plecat de la lilieci din sudul Chinei, a trecut la animalele din ferme și apoi a ajuns la oameni.

Fermele de animale sălbatice fac parte dintr-un proiect pe care guvernul chinez îl promovează de 20 de ani pentru a ajuta populația rurală să scape de sărăcie și pentru a echilibra diferențele dintre rural și urbană, a mai spus Peter Daszak.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Ei iau animale exotice, cum ar fi zibete, porci spinoși, pangolini, câini raton și șobolani de bambus, pe care le cresc în captivitate", spune expertul OMS.

Virsului COVID-19 nu a scăpat din laborator

Citeste si: OMS anunţă că își va prezenta avizul privind utilizarea vaccinului AstraZeneca

Fermele de animale sălbatice au fost închise

În februarie 2020, China a închis fermele de animale sălbatice probabil pentru că guvernul chinez credea că fac parte din calea de transmisie de la lilieci la oameni, a spus Daszak. Guvernul a transmis instrucțiuni fermierilor despre cum să sacrifice animalele în așa fel încât boala să nu fie transmisă.

Multe dintre aceste ferme au animale care pot transmite coronavirusul, inclusiv zibete și pangolini. Majoritatea sunt situate în sau în apropiere de provincia Yunnan din sudul Chinei, unde oamenii de știință au descoperit anterior un virus al liliecilor care este similar în proporție de 96% cu SARS-CoV-2, potrivit NPR.

OMS încă nu știe ce animal a transmis virusul de la lilieci la oameni.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si