Într-un mesaj publicat pe Facebook, premierul spune că a participat la ședința tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne și s-a asigurat că „obiectivele pe care le-am trasat in privința pandemiei sunt îndeplinite”. El a adăugat și că numărul de paturi din spitale a crescut.

România nu va intra în carantină

Cîțu a făcut un nou apel la populație să respecte măsurile de protecție și spune că obiectivul pe care și-l propune este să se reducă numărul de infectări prin vaccinare.

Citeste si: Vești BUNE: România nu va intra în CARANTINĂ

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„În perioada următoare, numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU ”, a adăugat prim-ministrul.

Raed Arafat a vorbit și el despre suplimentarea paturilor de la ATI

Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că la şedinţa de sâmbătă de la sediul MAI, unde a participat premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi alţi specialişti şi epidemiologi a fost făcută o analiză a situaţiei paturilor la ATI şi nu au

fost luate decizii, urmând ca în 2-3 zile să existe concluziile finale. El a adăugat că la ultima analiză, de acum 10-12 zile, erau 1.408 paturi la secţiile de terapie intensivă şi că au fost suplimentate paturile în Bucureşti.

Raed Arafat

Citeste si: Alte două localități din ILFOV intră în carantină

Florin Cîțu a vorbit vineri despre paturile de la ATI

”Din 5 aprilie vom putea suplimenta cu 10% numărul locurilor din centrele militare. Vom face tot ce e posibil să accelerăm. Soluția pentru a ieși cât mai repede reprezintă o campanie de vaccinare de succes”, a declarat Cîțu vineri la Palatul Victoria.

În cadrul ședinței de la Palatul Victoria de vineri, Florin Cîțu a fost întrebat despre cazurile de pacienți care au murit așteptând un loc la ATI și acesta a răspuns: "Eu am mai trecut și anul trecut printr-o perioadă cu valuri și multe dintre informații nu erau verificate, dar ministerul Sănătății sigur se ocupă de situație. În acest moment tot personalul MS, cei de la DSU trebuie să ducă la îndeplinire obiectivul de 1.600 de paturi. Din discuția avută cu domnul Arafat, se va suplimenta cu câteva zeci de paturi în zilele următoare. Sunt sigur că vom ajunge la 1.600 de paturi în curând".

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si