Cum rata de incidență din București a ajuns la 6,37 astăzi, autortățile iau în calcul mai multe restricții care ar urma să fie implementate. Unul dintre scenarii ar fi ca după orele 18 sau chiar 16, în weekenduri, supermarketurile să fie închise.

La auzul acestor vești, bucureștenii au intrat deja în febra cumpărăturilor, de frică să nu rămână fără alimente în cazul în care magazinele se vor închide.

Scenariu: Magazine închise mai devreme și carantină de weekend pentru Capitală

Unii dintre bucureşteni îşi fac aprovizionarea chiar şi pentru Paşte.

„Deja ma pregatesc sa nu cumva sa ne inchida astia, nu iau cumparaturi foarte multe, iau pentru cozonacul de paste”, spun oamenii.

O altă propunere venită din partea DSP ar fi ca și circulația în afara locuințelor să fie restricționată începând cu orele 20, sau de adeverinta de la angajator.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Până la o decizie în privinţa capitalei, autorităţile din sectorul 5 au decis deja ca programul magazinelor să fie până la ora 15 în weekend și până la 19 în timpul saptamanii, iar pietele vor functiona pana la ora 17 in timpul saptamanii si 15 in weekend. Și parcurile vor fi închise după ora 19. Decizia, însă, pare să nu fie una tocmai legală- spune prefectul.

„Din punct de vedere decizional, astfel de lucruri ar trebui luate in comitetul local de sit de urgenta, nu am vazut o astfel de decizie, ci a primarului, si urmeaza sa decidem

legalitatea ei”, susține prefectul Capitalei.

Noile decizii îi pun pe jar pe cei care s-au săturat de restricţii și spun că nu mai pot suporta încă un lockdown.

Carantină în Capitală? Iohannis: Reducem aglomerația de weekend

Specialiștii spun că o nouă carantină ar duce la acutizarea războiului dintre cetățeni, care au fost mereu împărțiți în două tabere.

Astăzi, și șeful statului s-a arătat îngrijorat de situația din Capitală și a cerut măsuri serioase pentru a stopa răspândirea viruslui.

„Restrictii probabil ca sunt necesare acolo unde se formeaza aglomeratii, este nevoie de a reduce aceste aglomeratii, in special, in weekend”, a declarat Klaus Iohannis.

Joi, Comitetul pentru situații de urgență ar urma să stabilească cu exactitate ce se va întâmpla în Capitala în următoarea perioadă. Până atunci, noile cifre raportate astăzi nu sunt deloc îmbucurătoare- peste 6 mii de români au fost testați pozitiv în ulimele 24 de ore, iar dintre aceștia- peste 1000 sunt din București.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si