Conform France Info, o asistentă medicală din Franța a decedat la 14 zile după ce i-a fost administrat serul anticovid AstraZeneca-Oxford. Femeia și-a pierdut viața în urma apariției unei tromboze. Medicii din Toulouse au declarat că ea nu avea nicio problemă de sănătate.

Citeste si: Ce reacții adverse pot provoca vaccinurile COVID-19 aprobate în România: Pfizer, Moderna, Astrazeneca și Johnson and Johnson

Asistenta din Toulouse era perfect sănătoasă. Surse apropiate ale femeii au mărturisit că starea ei de sănătate s-a degradat după vaccinare.

Cum a murit asistenta din Toulouse

Femeia a început să se simtă rău la 14 zile după vaccinarea cu prima doză AstraZeneca, apoi a mers la spital. Asistenta a fost spitalizată la Toulouse, la Centrul Spitalicesc Universitar (CHU) Purpan, unde i s-a indus o comă.

Citeste si: Cum se simte barbatul vaccinat cu Pfizer si Moderna, la o saptamana dupa administrarea vaccinului COVID-19

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Agenţia franceză a medicamentului (ANSM) a declarat că există un risc, mai rar întâlnit, al unei tromboze atipice cauzate de vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford. Reprezentanții medicamentului amintit au mărturisit că raportul între beneficii şi riscuri rămâne ”pozitiv”.

asistentă moartă la 14 zile după vaccinarea cu astrazeneca
Asistentă moartă după ce s-a vaccinat cu serul AstraZeneca.[Sursa foto: France Info]

Citeste si: COVID-19 Germania: Utilizarea vaccinului AstraZeneca va fi oprită pentru aceste persoane

Specialiștii agenției franceze a medicamentului au adăugat că între 12 și 18 martie două persoane au murit după vaccin.

Este vorba și despre decesul unui student la medicină de la Nantes, care a murit pe 18 martie la multe zile după ce a primit serul AstraZeneca.

Citeste si: Încă o țară prelungește cu trei săptămâni suspendarea vaccinării cu AstraZeneca

Autoritățile au transmis că 1,4 milioane de doze de vaccin AstraZeneca-Oxfrod au fost administrate în Franţa până la 18 martie. S-au înregistrat 5.700 de efecte secundare și au fost descoperite de centrele de monitorizare farmaceutică, majoritatea având „sindromuri pseudo-gripale”.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca își va schimba numele. Cum va fi denumit serul?!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si