Când se va renunța la masca de protecție

Medicul Valeriu Gheorghiță a venit atât cu vești dezamăgitoare, cât și cu vești bune pentru români. Acesta a precizat că după ce vom avea peste 5 milioane de persoane vaccinate în România, se va putea sta fără mască, dar doar în grupurile mici care sunt imunizate.

"De la peste 35% persoane vaccinate cu două doze am putea să ne gândim la beneficii, dar trebuie să ne uităm la mai mulți indicatori.

Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică după ce avem peste 10 milioane de persoane vaccinate. Iar când o sa avem peste 5 milioane de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca ”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

Colonelul Valeriu Gheorghiță[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Câte persoane se înscriu zilnic pentru vaccinarea anti-COVID, în România?

Cum va fi posibilă renunțarea la masca de protecție

Colonelul Valeriu Gheorghită crede că se va renunța la masca de protecție în momentul în care vor fi vaccinați peste 10 milioane de români, dar și când vor fi cazuri sporadice și când nu vor

exista variante virale neacoperite de vaccin.

Acesta a mai adăugat și faptul că masca ne protejează și de alte infecții care se transmit pe cale respiratorie, nu doar de virusul COVID-19.

Citeste si: Când scăpăm de pandemie? Iată care sunt previziunile specialiștilor OMS

„Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie.

Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece. Când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru”, a conchis acesta.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si